ACB

La vella guàrdia ho resol

Bàsquet. El Barça es torna a encallar amb un avantatge important (45-28), però Higgins, Mirotic i Davies apareixen en el moment just per evitar mals majors el darrer quart

Barça 85 Múrcia 78

BARÇA:Hayes (4), Oriola (7), Higgins (18), Mirotic (18), Calathes (9) –cinc inicial–, Davies (17), Martínez, Smits (10), Laprovittola, Jokubaitis i Badji. 20/35 de 2. 7/20 triples (2 Mirotic, 2 Smits, 1 Oriola, 1 Calathes, 1 Davies). 24/28 tirs lliures. 28 rebots (5 Hayes). 13 assistències (4 Calathes). 91 valoració (24 Higgins).UCAM MÚRCIA:Webb (11), McFadden (14), Cate, Taylor (18), Rojas (3) –cinc inicial–, Davis (5), Lima (15), Bellas (9), Malmanis, Radovic (3), Czerapowicz i Vasileiadis. 25/43 de 2. 5/14 triples (2 McFadden, 1 Taylor, 1 Davis, 1 Bellas). 13 /24 tirs lliures. 30 rebots (6 Lima). 17 assistències (4 Radovic). 74 valoració (21 Lima).PARCIALS:26-14, 16-14; 16-30 i 27-20.PÚBLIC:Unes 3.000 aficionats, el màxim de l’aforament permès al Palau, un 40 per cent.

La propera (24-09-21)

Herbalife GC-Barça; Bilbao-Casademont Sarag.; Iberostar-Unicaja; Burgos-Breogán; Baxi Manresa-València; UCAM Múrcia-Betis; Obradoiro-Joventut; MoraBanc-R. Madrid; Baskonia-Fuenlabrada

El Barça es va estrenar amb victòria (85-78) en la lliga contra l’UCAM al Palau en un partit irregular en què en alguns moments es va aparèixer el fantasma recent de la lliga catalana i la supercopa, ja que l’equip va deixar escapar 17 punts d’avantatge en el tercer quart. Higgins (18 punts), Mirotic (18) i Davies (17) van estirar del carro en els minuts decisius. No va ser una bona jornada, en canvi, per als debutants. Hayes va exhibir grapa en defensa i bona actitud en el rebot, però Laprovittoa i Jokubaitis van estar en pista en els pitjors minuts i només Calathes va dirigir amb cap l’atac blaugrana, que abans del partit havia perdut Kuric, per una lesió muscular. Als murcians, molt intensos, els errors en els tirs lliures (13 de 24) els van pesar massa en el tram final després de fer el més difícil, remuntar.

A tot drap

El Barça va fer una gran arrencada de la mà de Higgins i Mirotic, que van liderar un parcial de 17-7 que, ràpidament, va activar uns seguidors amb moltes ganes de festa. En un primer quart de gran encert, Oriola i Davies van aprofitar també que la defensa murciana els va flotar descaradament per portar la diferència als 16 punts (26-10). Jonathan Davis, amb un triple sobre la botzina, va donar aire als de Sito Alonso, que amb Lima fent mal sota els cèrcols van completar un 0-8 de parcial (26-18) en el segon quart que va propiciar una esbroncada de Saras cantada.

El partit es va bloquejar i els blaugrana, que havien perdut l’encert (0 de 8 en triples al segon quart), van haver de buscar altres solucions, sobretot treballar en defensa i esperar el retorn a la pista de Higgins (sis punts seguits) per tenir l’UCAM, que també les va veure quadrades des del triple, sota control.

La davallada

Després de la represa, Calathes, de tres, va portar la diferència als 17 punts (45-28), però es va repetir una història ja viscuda contra el Baxi i el Real Madrid. L’equip es va bloquejar, les rotacions no van carburar i els murcians van passar com un cicló sobre els blaugrana (11-30) amb Bellas, Lima, Webb, McFadden i Taylor dominant en totes les facetes del joc davant la passivitat blaugrana i la incredulitat del públic.

Smits, des de fora

El darrer quart va començar amb tot per decidir (58-58) i errors del Barça, perdut i nerviós sobre el parquet, a diferència del rival, crescut i més intens (58-61). Va haver de saltar al parquet l’equip A, amb Calathes, Higgins i Davies, per evitar mals majors.

Un triple de Smits i un dos més un del pivot nord-americà no van intimidar els visitants, que van tornar a furgar en la ferida amb bona defensa rebot i contraatac. Un altre triple de Smits va semblat trencar el partit (78-69), però el Múrcia va colpejar amb cinc punts seguits de McFadden (78-75). En defensa, però, no va saber frenar Davies, que va saber forçar faltes i va acabar sentenciant des del tir lliure.

Hem guanyat, sí, però la nostra sortida després del descans ha estat inacceptable