Lliga femenina

El nou paradigma

Bàsquet. La derrota en la supercopa contra l’Avenida no amaga l’estil amb què l’Uni vol competir aquesta temporada, defensa més agressiva en primera línia i velocitat terminal

Difícil treure conclusions de la supercopa, un torneig al qual l’Uni es va presentar sense cinc jugadores que podrien formar un cinc titular en l’Eurolliga: Palau, Eldebrink, Burke, Onyenwere i Araújo. Ara bé, comencen a sorgir nous senyals d’identitat, representats sobretot pel nou trident exterior, que en alguns moments va ser un malson per a les de Salamanca: Laia Flores, Rebekah Gardner i Binta Drammeh. Són jugadores que desitgen, sobretot, córrer ràpidament cap a la cistella rival i tenen les seves pròpies armes per fer-ho, sobretot la defensa en la línia de passada, i fonaments de sobres per combinar entre elles i brillar en el contraatac. Flores, en aquest sentit, és una especialista en joc i les seves noves companyes aprofiten qualsevol moment per sobrevolar la pista.

Les tres jugadores, les més destacades d’aquesta pretemporada tan inusual, pateixen en canvi amb el joc estàtic, tot i que la nord-americana i la sueca també tenen bon tir exterior. Es va veure en les últimes jugades del partit, mal resoltes. En el primer cas, per un problema de Labuckiene en el control de la pilota; en el segon, perquè es va fer de nit davant l’activitat defensiva de l’Avenida.

Les jugadores que estan de baixa també s’adapten a un joc que ha de fugir de l’especulació. Araújo, fins i tot, és una especialista a agafar el rebot i córrer directament cap a l’anella contrària, evocant els seus temps de base en les categories de promoció del Celta. Palau excel·leix com a quarter back i Burke i Onyenwere gaudeixen més jugant obertes que guanyant-se les garrofes sota l’anella. Reisingerová, que no és una especialista defensiva, i Labuckiene tindran més feina que mai, i sobretot a Europa la batalla pel rebot pot esdevenir una odissea, tot i que Drammeh ja ha demostrat que pot ajudar des de la posició de 3.

Galons per a Antoja

No va passar desapercebut un dels detalls més rellevants del partit. En la jugada decisiva –61-62 en contra i pilota per a l’Uni–, el temps mort per preparar l’atac final (19 segons) el va conduir Laura Antoja mentre Julbe s’apartava de la rotllana de la banqueta. Més enllà que finalment l’acció no arribés a bon port, és un senyal de la col·laboració cada vegada més forta d’Antoja en l’estratègia de l’equip.

LA XIFRA

94
minuts
van jugar entre Drammeh, Flores i Gardner en la semifinal contra l’Avenida.

El València aixeca el seu primer títol

El València no va tenir pietat de l’Avenida en la final de la supercopa (83-61) i va assaborir el seu primer títol FEB. Cristina Ouviña (11 punts i 12 rebots) i la bescanonina Queralt Casas (15 punts) van trencar el partit en el segon quart contra un rival negat en el triple i superat en el rebot. Les de Roberto Íñiguez, sense les seves quatre jugadores WNBA, només van trobar resposta amb els punts de Fasoula (17). Les valencianes arribaran a la fase prèvia de l’Eurolliga en plena forma.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)