Lliga femenina

Bases de futur i present

Bàsquet. Lliga Femenina. Peña (Cadí La Seu), Flores (Uni) i Ayuso (Promete) destaquen en l’arrencada de la competició i són referents

La primera jornada de la Lliga Femenina va servir per confirmar que la posició de base del bàsquet espanyol té denominació d’origen: Catalunya. Laia Flores (Uni Girona), Aina Ayuso (Promete) i Laura Peña (Cadí La Seu) van brillar i ja es consoliden com a present més que com a futur. La direcció dels seus equips és en bones mans.

Flores (1996) va assumir responsabilitat sense la lesionada Laia Palau amb 15 punts, 6 rebots, 4 assistències i 18 de valoració a la pista de l’Araski. El seu tècnic, Alfred Julbe, ens descriu com veu la base: “És molt completa, ha hagut de treballar molt per anar pas a pas i anar pujant i consolidar la seva carrera esportiva; ara està en una situació al màxim nivell per poder lluitar per guanyar campionats, per ser en les finals, i està demostrant que no ens hem equivocat. Tindrà un any agradable al costat de Laia Palau.” Dues bases que han destacat són Laura Peña (1998) i Aina Ayuso (1999), parella de la selecció espanyola sub-20 que va ser campiona d’Europa el 2018 i parella de bases al Femení Sant Adrià el curs 2018/19. Bernat Canut, tècnic del Cadí La Seu, subratlla la progressió de la base, que va fer 18 punts, 3 rebots, 7 assistències i 22 de valoració a la pista de l’Estudiantes: “És una base pura, que mira més enllà de la seva parcel·la, que dirigeix el joc i el veu de manera col·lectiva, i que, a més, vol aquest lideratge i aquesta responsabilitat de guiar les companyes. Està millorant en confiança i s’està atrevint en el tir de tres, també en l’un contra un i, tot i ser jove, està en evolució i en creixement. Ha de continuar treballant per ser una jugadora top.” Finalment, César Aneas, que l’any passat va contribuir a l’eclosió de Flores, ara disposa d’Aina Ayuso, que va signar un partit brillant amb 15 punts, 7 rebots, 5 assistències i 17 de valoració: “Ens hem trobat una jugadora amb molt de talent i que va tenir un any dur a Saragossa. Serà una de les bases top de la lliga, perquè té qualitat, però ha de tenir continuïtat. Té accions màgiques, però ha de jugar bé els 40 minuts.”

LA VALORACIÓ

És una base pura que mira més enllà de la seva parcel·la, veu el joc col·lectiu i vol el lideratge
Bernat Canut
TÈCNIC DEL CADÍ LA SEU
Està al màxim nivell per lluitar per guanyar títols i per ser en les finals. No ens hem equivocat
Alfred Julbe
TÈCNIC DE L’UNI GIRONA
Serà una de les bases ‘top’ de la lliga. Té qualitat i accions màgiques, però ho ha de fer els 40 minuts
César Aneas
TÈCNIC DEL PROMETE
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)