LEB Or

El Girona vol convertir la final de la lliga catalana LEB Or en una gran festa

Fontajau viurà el dissabte la lluita pel títol entre el campió i l’aspirant, el CB Prat

El Bàsquet Girona i el CB Prat es jugaran dissabte (19 h) el primer títol de la temporada a Fontajau, la lliga catalana LEB Or. El club gironí, que defensarà el campionat assolit el 2020 a Balaguer, planteja l’esdeveniment no només com una final de caire esportiu sinó també com la inauguració d’un curs en què finalment el públic pot recuperar certa part del protagonisme perdut per culpa de la pandèmia.

El director general del club, Xevi Gasau, ha confirmat que ara mateix tenen 1.300 abonats i que s’ha fet una campanya a les escoles i als clubs de la demarcació per aconseguir que Fontajau –que pot encabir uns 2.500 aficionats– presenti la millor entrada dels últims temps. Abans, a més, jugarà l’equip EBA del club (17 h) contra el Mataró. Hi haurà també zona infantil, servei de bar –només begudes– i també alguna actuació musical. Pels que no siguin abonats els preus seran populars.

També han parlat del partit els capitans de l’equip, Albert Sàbat i Gerard Sevillano, que ja van aixecar la copa fa un any. La derrota en la segona jornada de la lliga catalana (74-59) precisament contra el Prat no preocupa a l’equip. “Vam fer un inici que no va ser bo però s’ha d’entendre que estem en pretemporada, tenim molts jugadors nous i estem en construcció. No volem revenja però el de dissabte serà un partit molt diferent”, ha assenyalat Sàbat. Sevillano, per la seva banda, confia en el factor del públic per decantar el duel: “L’hem trobat a faltar, és el nostre sisè jugador i tenim moltes ganes de jugar perquè per nosaltres és un títol oficial.”

El delegat de la federació catalana, Xavier Santaló, ha remarcat en la presentació de l’esdeveniment que la LEB Or és una categoria que fomenta l’espectacle i ha agraït el retorn del públic, tot i que considera que el Procicat hauria de ser més generós en aquest sentit a l’hora d’aplicar els percentatges d’aforament en els pavellons esportius.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)