Lliga femenina

L’Uni no fitxarà a curt termini

Bàsquet. El club proposa a Onyenwere, que podria estar dos mesos de baixa, un contracte assegurat fins a final de temporada i que pugui venir a recuperar-se a Girona

Alfred Julbe haurà de continuar fent malabarismes a la banqueta en els pròxims partits per mirar que l’equip sigui competitiu i al mateix temps que la càrrega de minuts no passi factura a alguna jugadora. La idea del club ara mateix és no fitxar cap jugadora i confiar que les lesionades es vagin incorporant, més l’arribada imminent de la nord-americana Kennedy Burke (Storm), que s’ha compromès com a mínim a ser a Girona abans del debut a l’Eurolliga (6 d’octubre contra el Sopron).

Al mateix temps es negocia amb Onyenwere, rookie de l’any en la WNBA, perquè signi un contracte garantit fins a final de temporada. El d’ara només és fins a la meitat del curs. Les primeres informacions que arriben dels EUA és que la jugadora, que s’ha operat d’una lesió als lligaments del dit, podria estar uns dos mesos de baixa. La idea és que pugui venir a Girona a fer la recuperació però almenys assegurar-se la seva continuïtat fins a final de curs; si no, acabaria viatjant per no res si se’n va a un altre equip al gener. En tot cas és impossible trobar ara mateix en el mercat Cotonou una jugadora que s’acosti al seu nivell. En la seva posició s’haurà d’esperar per veure com avança la recuperació d’Araújo les pròximes setmanes per integrar-la a poc a poc en la dinàmica de l’equip. La situació d’Onyenwere també marcarà la decisió que es prengui sobre Astou Traoré, que encara en té com a mínim per a una setmana més. Té dos mesos de contracte i se li podria allargar un mes.

Amb Burke, López, Labuckiene i Reisingerová el club considera que té un joc interior prou consistent en espera del que passi amb les altres jugadores. Onyenwere, de fet, és una jugadora que en la WNBA s’ha especialitzat més en la posició de 3.

En el joc exterior la primera que està a punt de reaparèixer és Laia Palau, que segurament jugarà diumenge contra el Bembibre. Eldebrink en té per més temps. Malgrat això, no es plantegen pujar definitivament Faustine Parra (GEiEG) al primer equip, que és una de les joves que més bé està responent. Julbe, després de la derrota contra el València, va demanar a Júlia Soler i a Iho López, sense anomenar-les, que fessin un pas endavant i que siguin conscients de quina és l’“exigència” de l’Uni.

El calendari dels pròxims partits inclou la visita de diumenge del Bembibre, el debut en l’Eurolliga de dimecres, la visita a la pista del Promete (10 d’octubre) i el primer partit a fora de la competició europea, a la pista de l’Schio (14 d’octubre).

El Bembibre, igual o pitjor

El pròxim rival de l’Uni intenta recuperar també peces a marxes forçades. N’Diaye, subcampiona de l’Afrobàsquet amb Mali, viatjarà directament a Girona sense haver fet cap entrenament. Dunham, que havia de ser la referent, s’ha desvinculat de l’equip. El cas més surrealista és, amb tot, el de la nord-americana Kionna Jeter. Estava fitxada però finalment no ha vingut amb aquesta excusa: “Déu m’ha demanat que no jugui més a bàsquet.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)