LEB Or

Un títol entre l’anar i venir

Bàsquet. El Girona i el Prat busquen la Lliga Catalana LEB Or a Fontajau (19 h), una setmana després del 74-59 i abans de veure’s les cares en la lliga

El Bàsquet Girona torna a Fontajau per la porta gran, amb l’oportunitat de sumar el segon títol al seu palmarès, la Lliga Catalana LEB Or, un any després de guanyar-la a Balaguer contra el Força Lleida (79-87). Els gironins reben el Prat (19 h, Esport 3), contra qui van perdre avui fa una setmana al Joan Busquets (74-59) en el partit de la fase de grups –eren tres equips i els lleidatans es van quedar sense final– i en el que serà el duel de la segona jornada, el primer a casa, en el segon curs a la LEB Or per a l’equip de Carles Marco, el dia 13. Un anar i venir en què el vinculat del Joventut aspira a ser l’equip amb més títols nacionals de la segona categoria estatal, després d’enllaçar els quatre que té a les vitrines del 2015 al 2018.

“Estem en pretemporada, tothom s’estima més guanyar, però el que tenim ganes de fer és entrar en dinàmica, acabar de coneixe’ns tots i ajustar coses. L’objectiu és començar el màxim de bé la lliga”, diu un dels capitans del Girona, Gerard Sevillano, que sobre la possibilitat de revalidar el títol afirma: “Per nosaltres, pel club i per la ciutat. Tothom que treballa i està involucrat en el nostre equip és important.” “Sobretot guanyar i agafar bones sensacions per corregir certs errors de la pretemporada, que per a això hi és, també”, argumenta l’aler, en referència a les derrotes al Prat i a Castelló dimecres (76-63).

Josep Maria Berrocal tindrà a la seva disposició Kriss Helmanis, que ha fet la pretemporada amb el Joventut i va debutar a l’ACB diumenge passat i amb Marc Blanch, que contra el Força Lleida no va jugar; però no amb Zsombor Maronka, convocat per Carles Duran fins que Ferran Bassas es recuperi de la seva lesió.

La grada

“Estem molt contents dels dos primers partits; a casa contra el Girona vam estar tot el partit molt intensos en defensa i amb encert en atac”, diu Berrocal, que sobre la final destaca la presència de públic a Fontajau: “Serà un factor clau, i més si hi poden entrar quasi dues mil persones.” El club de Marc Gasol confia recuperar l’escalf de l’afició i ha fet diverses accions per atraure públic a la grada del pavelló gironí.

“Serà totalment diferent perquè segur que ells surten endollats des del principi; acaben de perdre de 15 i, vulguis o no, toca. Però en ganes i il·lusió no ens guanya ningú”, posa en context Berrocal sobre la final. En l’antecedent al Baix Llobregat marcat pel 12-3 inicial, l’exjugador del Girona Sergi Costa va ser determinant en la direcció, a més de ser el màxim anotador del seu equip, amb 12 punts, un menys que Vecvagars, el més prolífic dels vermells (13).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)