Lliga catalana

Sàbat guia el Girona cap al seu segon títol (56-76)

La segona Lliga Catalana LEB Or del Bàsquet Girona, la segona seguida i la primera a Fontajau, té nom i cognom: Albert Sàbat. El capità dels vermelles ha fet un partit impecable i l’ha desequilibrat liderant l’1-10 al final del tercer quart amb què l’equip de Carles Marco es ficava la final a la butxaca. El base de Llagostera ha fet 17 punts i ha liderat el seu equip des d’una direcció de joc impecable. Èric Vila, esmaixant a 2:31, també ha fet 17 punts i presenta candidatura a ser el jugador franquícia dels vermells aquest curs.

Igualtat

Albert Sàbat al darrer instant del primer quart ha fet l’empat a 21, des de 6,75 m i en ple intercanvi entre Èric Vila (16-15 i 18-18) i Coffi (21-18). L’aler pivot de Bescanó, el primer titular en tornar al parquet després de seure al banc (1:29) ha liderat l’equip gironí en un inici (3-4 esmaixada) en què Crockett començava molt fi de lluny (6-4) i ha brillat de quatre, amb Cosialls al perímetre.

El 23-25 d’Stürup en transició al segon quart obligava Josep Maria Berrocal a aturar el rellotge a 7:15 pel descans, moment en què Schaftenaar tornava per Vila. El neerlandès a passada de Sàbat ampliava el marge de sota (23-27) en la primera de les seves tres cistelles seguides (28-31) mentre la defensa vermella s’apoderava del ritme de partit amb el rebot defensiu com a asterisc.

Marco també ha demanat minut amb Parrado superant Sevillano a cada costat (tap i empat a 31) a 3:54. L’aler pivot del Joventut ha fet de 6,75 m el 34-33 i el duel, amb menys encert (4/9 tirs lliures el Girona), ha arribat a la mitja part amb empat a 36.

1:55 el Prat amb Coffi al contraatac (38-36 en el seu desè punt i 2:52 amb Jawara de tres a passada de Franch per sota les cames i d’esquena (38-39) han necessitat els dos equips per anotar al tercer quart. Parrado (40-39) i Vila (40-41) desaprofitaven els addicionals i Schaftenaar a l’ofensiu (43-44) d’un altre tir lliure fallat per Franch compensava el triple de Coffi (43-41).

Desequilibri

Sàbat de tres (47-49), assistint Vila al contraatac (47-51) i a Sorolla en estàtic per esmaixada del tortosí (47-53) han situat la màxima gironina per primer cop en sis a 1:04: temps mort de Berrocal. El base de Llagostera tenia el partit a les mans (48-56 triple) i feia la tercera, sense bonus vermell, per tancar el tercer quart amb un 1-10.

Sorolla assistit per Jawara al pal alt amb Sàbat marcant el ritme ha establert el doble dígit a menys de 8 minuts. Sàbat l’ha enfilat a menys de 6 minuts (53-64) quan El Prat ja estava en bonus, li ha forçat la quarta en atac a Helmanis i l’ha clavat de tres a 4:50 (53-67, temps mort potablava).

El capità s’ha erigit com a figura amb el 55-70, el seu 17è punt i 5/5 triple per ser substituït per Franch a 3:59 entre la merescuda ovació.