Lliga femenina

L’Spar Girona es retroba amb el triomf a Fontajau (65-42)

L’Spar Girona ha superat el Bembibre a Fontajau, on no guanyava des dels quarts de final del curs passat, el 3 d’abril 74-67 contra el Clarinos amb Araújo acabada de lesionar. L’Uni, que havia perdut els altres dos partits des de llavors contra el València i que dimecres rep el Sorpron en el primer partit d’Eurolliga del curs, ha comptat amb Laia Palau, que en cada rotació entrava per Reisingerová –màxima anotadora del partit amb 28 punts, 13 al primer quart–o Labuckiene, l’altra interior titular.

Màxims

El parcial d’11-0 amb 9 punts de Reisngerová (11-2, triple frontal en transició) ha encarrilat el duel en 3:43 de partit i malgrat els 3 ofensius del Bembibre. Laia Palau per la txeca ha sortit a 6:17 i jugant d’interior en defensa –canviant tots els bloqueigs– i amb l’equip atacant amb quatre obertes (13-2 Flores per arrodonir el 13-0). La capitana d’ofensiu ha fet e 15-4. L’entrada de Reisingerova i López ha desplaçat Palau al perímetre i amb la pivot molt inspirada (17-4 i 19-4) i Parra clavant el triple només d’arribar la diferència es disparava (22-5) abans de tancar el primer quart 22-7 (30 a -3 en valoració, ).

Mínims

Palau ha tornat a entrar per Reisingerová al segon quart, amb 26-9 després que Drammeh establís la màxima de 19 (26-7) i el ritme estàndard per no prendre mal. Tant és així que Laura Méndez signava l’1-8 de parcial trepitjant el triple (27-15), que l’Uni responia amb un 4-0 (Flores i Gardner, la nord-americana de 4,6 m) i els taps de López i Palau abans del descans (31-15) per no perdre el segon quart (9-8).

Labuckiene i Reisingerová compleltant un altre contraatac assitistida per Flores permetien veure per primer cop la vintena a l’inici del tercer quart (35-15) però després de la màxima de 21 (39-18 la mataronina, temps mort castellà a 5:56) l’Uni ha encaixat un 2-12 (41-30) sense anotar en joc. Una ratxa que trencava Palau al límit de la possessió. Un u per u de Reisingerová, el tap de López i la bomba de Parra –triple canvi de Julbe a l’últim minut del quart– tornaven a salvar el parcial per la mínima (16-15, 47-30).

Acabar bé

Julbe ha acabat el partit amb les titulars a pista i el segon triple de Reisingerová (56-34), un 2+1 de Gardner (59-36) i un altre de la txeca (62-38 tornaven a establir una altra màxima, que amb la tècnica a la banqueta visitant arribava als 25 (63-38) però que acabaria per sota amb Soler per Gardner.