ACB

El Baxi Manresa s’exhibeix en el rebot d’atac i derrota el Baskonia (74-67)

El Baxi Manresa ha compensat el seu mal percentatge de triples (8/31) amb una feinada a la pintura, intensitat defensiva i una capacitat brutal per capturar rebots en atac (14i 35 totals) i ha derrotat el Baskonia per 74-67 sumant el primer triomf a casa del curs, el segon consecutiu després de l’exhibició del cap de setmana anterior a la pista del Betis. Rafa Martínez ha jugat el seu partit 600 a l’ACB. El finlandès Elias Valtonen (16 punts i 19 de valoració) ha estat el pal de paller dels del Bages, ben ajudat per Chima Moneke –15 punts i 18 de valoració– i el gironí Yankuba Sima: 13 punts i 15 de valoració.

Paradoxalment, l’encert en el triple (4/9) 2 de Pérez, 1 de Maye i un altre de Valtonen–la velocitat en les transicions i el rebot ofensiu han catapultat els locals en el primer quart (22-16). El conjunt de Pedro Martínez ha seguit fent mal en la pintura carregant amb determinació el rebot ofensiu i ha disposat de 8 punts (24-16, 29-21 i 34-26) de marge en el segon quart a pesar de baixar el percentatge de triples. Tots dos equips s’han arromangat més en defensa. La resposta dels bascos han estat dos parcials de 0-5 que han igualat les forces (34-31). El resultat a la mitja part ja estat de 37-33.

El Baskonia ha empatat amb un triple de Marinkovic (43-43) . El Baxi jugava massa precipitat i abusava dels triples sense encert, tot i que mantenia una gran tensió defensiva. Els d’Ivanovic s’han posat per davant (46-47) però Valtonen ha replicat amb un triple (49-47), el primer en sis intents del Baxi en el quart. Una antiesportiva a Fontecchio a 28 segons del final del quart ha permès els homes de Martínez arribar al final del tercer període amb un marge de 4 punts (55-51), amb un darrer tap espectacular de Fontecchio a Valtonen sobre la botzina.

Jou, amb el seu primer i únic triple, ha situat el seu equip amb set punts de marge (62-55), però Fontecchio i Nnoko han dibuixat un final de partit ajustat. Per part local, Valtonen, murri en defensa i eficient en atac, s’ha reconfirmat com el jugador més valuós (68-63 a 3:45). Temps d’Ivanovic.

A 1:42 del final i amb 68-63, Moneke ha capturat l’enèsim rebot en atac després d’un triple molt llunyà de Pérez i li han fet falta. Ha anotat el dos tirs lliures (70-63) i el partit ja no se li ha escapat, tot i que s’ha eternitzat per una antiesportiva a Granger i a Dani Pérez després de revisar el vídeo.