Eurolliga

L’Spar Girona es queda sense forces amb el Sopron (63-68)

L’Spar Girona ha començat l’Eurolliga amb derrota a casa contra el Sopron, a qui ha mirat als ulls fins que sha quedat fos, a 1:50 amb 63-68 en el primer partit de Kennedy Burke, autora de 15 punts, tots a la segona meitat i 12 al tercer quart.

A remolc

Reisingerová ha establert una màxima de 5 a l’inici (9-4), marcat pel desencert perquè el Sopron ha trigat 2:09 en anotar en joc (3-4, Fegyverneky en suspensió) i l’Uni 3:05 (7-4, triple de Drammeh en una transició de Flores). Les verdes han reaccionat amb un 0-6 i Gardner al contraatac recuperava els 5 (17-12, temps mort visitant) a 1:31 i quan Burke ja duia 2:18 al parquet, des de la primera rotació.

Tres jugadores havien anotat per a l’Spar Girona, mentre pel Sopron eren 6 després del sisè ofensiu verd al límit del primer quart (17-15 Jovanovic). Flores s’hi ha afegit al segon (19-20) però el 2-9 visitant ha obligat Julbe a aturar el partit a 6:47 per la mitja part (19-24) i fer seure Burke (0/4 tirs i 4 rebots en 6:51).

Flores de 6,75 m feia el 22-26 però Jovanovic replicava al següent atac i després d’ofensiu (22-29), un dels factors desequilibrants (19-25 rebots al descans). Els tirs lliures de la mataronina a una falta que només es xiula al local, i fora de temps, eren un salvavides, com els 3 segons a Gaye. L’entrada de Palau per Flores a 4:35 feia que fos Gardner a la contra i assistida per la capitana següent local en anotar (26-31, a 2:27) i amb el desencert com a llosa:9/31 tirs de camp l’Uni i 17/36 el conjunt hongarès al descans. Perquè el segon triple de Drammeh (29-31) donava esperança, però entre Gaye i Williams la diferència tornava a créixer (29-36) i es mantenia perquè Gardner esgotava el temps (31-38) abans d’anotar la suspensió.

El descans li prova

La segona meitat, amb Palau i Burke a l’inici, començava amb els primer bàsquets de la nord-americana, triple inclòs (36--38) i la suspensió de Reisingerová empatava a 38 en 1:48. Dos triples de Varga superats els 3 minuts (40-45) tornaven a posar el Sopron al davant, amb Burke creixent als dos costats (tap i 42-45 i 47-47) i Drammeh clavant el seu tercer triple després de fallar-ne un, precipitada (45-47). El tercer triple de Varga (49-54, 11è punt al parcial) abans que Burke tanqués el tercer quart amb el seu dotzè punt, de 4,6 m (50-54).

Eferverscència

Gardner en suspensió i en una contra assistida des de camp propi per Palau feia que Fontajau embogís (54-55). Efervescent, el tap de Labuckiene i la suspensió de Palau al límit de la possessió posaven l’Uni per davant (56-55) abans que Gaye fes la primera cistella visitant del quart (56-57). Quatre punts seguits de Gardner en estàtic (60-59, el 17è) mantenien les grogues per davant i Burke (63-62) replicava el triple de Varga (60-62).

Gaye al límit de la possessió (63-64), Hatar d’ofensiu al triple fallat de Williams i assistida per l’exalera de l’Uni obrien una escletxa amb Burke fallant les possessions (63-68) a 1:50. Gardner i Burke han fallat dos atacs més cadascuna i el Sopron no ha patit per lligar el triomf.