LEB Or

President, posi’s les vambes

Bàsquet. El Girona espera que Marc Gasol confirmi oficialment la seva disposició a jugar en l’equip per afrontar la LEB Or amb ambició o assaltar directament el cel de l’ACB

Aquest divendres comença la LEB Or, tot i que els partits dels equips catalans (CB Prat, Bàsquet Girona i ICG Força Lleida) es jugaran durant el cap de setmana. L’anàlisi del campionat que es pot fer a hores d’ara –aspirants i plantilles– està pendent d’un petit detall. Marc Gasol, a diferència del seu germà, no té la intenció de retirar-se de manera immediata perquè ha de complir una última promesa: acabar la seva carrera a Fontajau, des d’on va fer el salt a l’NBA com una de les grans estrelles emergents del bàsquet europeu.

Per al Girona de Carles Marco, un equip construït per resistir davant de rivals amb pressupostos molt més alts, l’arribada de Gasol –que és el president del club– a la plantilla ho canviaria tot i per bé. En la pretemporada l’equip ha estat jugant amb un cinc titular, concepte que en el bàsquet modern és cada vegada més relatiu, format per Franch, Vecvagars, Èric Vila, Jawara i Sorolla. Gasol, que ja s’entrena a Fontajau, entraria lògicament com a cinc titular, en un equip que ja és altíssim.

Dos bases

Els jugadors exteriors seran, d’entrada, els grans beneficiats. És un assistent de luxe des de qualsevol zona, quan rep a dins i aixeca el cap, o fins i tot quan s’obre. Més tirs alliberats, doncs, per a Jawara i Vila, gens tímids a l’hora de jugar-se-la, i més espai per a Vecvagars. La progressió de Vila pot fer un salt encara més qualitatiu. Els seus partits de pretemporada han posat el nom del bescanoní en boca de tots els que segueixen amb lupa la competició.

L’atac estàtic

Un dels problemes de l’equip –és una cosa comuna en la categoria–que s’han vist en els primers partits és el joc estàtic. En la final de la Lliga Catalana va haver de sortir Sàbat per desencallar-ho tot amb un recital de triples. Amb Gasol una part d’aquests problemes desapareixen per la seva pròpia visió del joc i també perquè serà capaç d’acabar les seves pròpies jugades o pescar rebots a la pintura i sumar, sumar i sumar. Ho ha fet tota la vida. A banda que és un tirador fiable de tres, sobretot en la posició frontal, un fet que obliga els defensors a estar pendents d’un ampli espectre de la zona a cobrir.

En defensa només caldria recordar que Gasol ja va guanyar el premi al millor defensor de l’NBA amb els Grizzlies i s’ha guanyat –tot compta– un cert respecte perquè els àrbitres se’l mirin com allò que és i no com un rookie que acaba d’aterrar a les competicions FEB. Jordi Trias, en aquest sentit, va viure un petit calvari en la LEB Plata perquè els rivals li feien de tot i la màxima de la categoria era “seguiu, seguiu...” mentre tothom anava repartint.

La competència

Es dona per fet que l’Estudiantes serà l’equip que pujarà directe a l’ACB amb jugadors com ara Javier Beirán, Edwin Jackson, Nacho Martín i Darel Poirier, aquest últim un dels interiors que s’han de tenir en compte. No és fàcil per als directors esportius de la LEB Or trobar jugadors en la posició de 5 que marquin diferències, perquè això és el que busquen també els equips de l’ACB i de les grans lligues europees.

Aquesta temporada caldrà estar amatents amb el senegalès Bamba Fall (2,15 m, Palència) i els nord-americans Amadi Ikpeze (2,10 m, Palma), Anthony Lee (Almansa, 2,06 m), Kavion Pippen (2,08 m, Valladolid) i Nick Ward (2,07 m, la Corunya). I també l’últim a arribar, el blaugrana Ibou Badji (2,15 m), una força de la natura que ha estat cedit al Lleida després d’haver debutat fins i tot en l’Eurolliga. Defensivament és un jugador que impressiona i amb un gran marge de millora en l’aspecte ofensiu.

Mediàticament, la lliga també fa un salt endavant amb la figura de Gasol. Més seguiment, més audiència –tot i que les retransmissions són difícils de seguir– i més difusió a les xarxes socials. Per al Girona, és clar, tot plegat serà una pressió esportiva afegida, però una motivació innegable per als seguidors i per a la venda d’abonaments abans del primer partit a casa, el derbi contra el CB Prat del dia 13.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)