LEB Or

El Girona comença amb triomf a la pista del Juraisti (63-70)

El Girona ha obert el seu segon curs a la LEB Or amb una victòria molt treballada a Azpeitia, on va perdre la final de la copa LEB plata fa dos exercicis. L’equip vermell s’ha sabut adaptar al to defensiu del partit i, amb un 0-10 entre el final del tercer quart i l’inici de l’últim (45-53), ha pogut arribar a menys de 5 minuts 10 amunt (50-60, triple de Franch). L’ofici de Sabàt i Franch ha desequilibrat la balança al final, en què Jawara feia el 63-68 i assegurava el rebot al final.

Coral

Cosialls per Vila a 3:20 per acabar el primer quart feia que Carles Marco hagués canviat tot el cinc inicial i, a 2:14, Pol Molins era l’onzè jugador vermell en sortir. El Girona ha començat endollat (0-2 Franch a tauler) i ha gaudir de marges de 4 (0-4, 2-6 i 6-10) amb una anotació tant coral que 6 jugadors visitants tancaven el primer quart amb 2 punts (12-12, 6/7 de 2 i 0/9 triples).

El segon triple local, el segon d’Ondrej Hanzlik, donava el primer avantatge als locals a l’inici del segon quart (15-12), abans que Vecvagars fos el primer en sumar més d’una cistella per al Girona (15-14). L’aler txec del Juraisti tenia la punteria ben afinada i el seu tercer triple donava la màxima al Juraisti (18-14) i Franch s’afegia a la nòmina de dobles encistelladors (18-16). Sevillano a 5:48 era el dotzè home de Carles Marco en aparèixer i el sisè punt de Vecvagars situava l’empat a 18.

Marco ha demanat temps a 4:06 i amb 22-18 amb cistelles fàcils dels locals. Stürup ha llançat –i anotat (22-24) – els primers tirs lliures del Girona a 2:07 per la mitja part, completant un 0-6 que obrien Vila i ell mateix d’ofensiu, al que s’arribava amb 27-28 de Franch després del quart triple local (4/16, 0/17 els vermells).

Foc baix

Albert Sàbat a 5:35 per acabar el tercer quart anotava el primer triple gironí, al divuitè intent (33-35) i en ple intercanvi de cistelles, a un ritme baix això sí. Hanzlik no ha volgut faltar a la cita de 6,75 m amb el 38-35 (4/7, 18è punt) i Cissoko s’hi afegia (45-43) amb els punts de Sorolla i Schaftenaar després de bones defenses com a resposta per acabar el tercer quart, a foc baix, per davant (45-46, Franch de 4,6 m).

Franch i Vecvagars de prop el cèrcol i Cosialls amb un triple lateral establien la màxima a 8:29 pel final (45-53) lligant un 0-10 amb el que venia del tercer quart. Hanzlik després de temps mort local l’ha esmaixat venint des de la línia de fons i el partit tornava al fang fins que Franch la clavava des de quasi 8 metres (49-58) a poc més de 5 minuts.

Jawara de sota ha situat per primer cop la barrera psicològica (50-60) a 4:53, però després de temps mort el Juraisti reaccionava amb triple i 2+1 56-60, temps minut de Marco, que apostaria per Sàbat al costat de Franch, a 3:59. El capità ha fet el seu segon triple en la primera pilota que tocava (56-63). Nicholas ajustava el marcador a 1:14 (59-64 2+1) però Franch no fallava de 4,6 m a 1:05. Una altra acció amb addicional, ara de Cissoko a mig minut (63-66) i amb ofensiu basc encenia les alarmes del Girona, que recuperava la possessió i tenia pilota després de minut de Marco amb 14,7 segons.

Jawara sol de sota el cèrcol assistit per Schaftenaar en una jugada de pissarra ampliava el marge (63-68) i Stürup tancava el marcador al contraatac després que els locals fallessin el seu atac i Jawara assegurés el rebot.