LEB Or

La pilota basca

Bàsquet. Victòria molt treballada del Girona en la primera jornada de la LEB Or, a Azpeitia contra un rival incòmode i amb Josep Franch i Albert Sàbat junts en els moments decisius

Juaristi 63 Girona 70

JUARISTI ISB:Hevia (4), Savkov (2), Nicholas (8), Guridi (2), Thiam (9) –cinc inicial–; Hanzlik (22), Aizpitarte, Royo, Ansorregui, Dijkstra (2), Cissoko (11) i Seoane (3). 15/29 de 2, 7/28 triples (4 Hanzlik i 1 Nicholas, Cissoko i Seoane), 12/20 tirs lliures, 32 rebots (7 Thiam), 11 assistències (4 Hevia) i 58 de valoració (23 Hanzlik).BÀSQUET GIRONA:Vila (2), Jawara (9), Vecvagars (6), Franch (14), Sorolla (6) –cinc inicial–; Sàbat (8), Stürup (6), Cosialls (5), Molins, Schaftenaar (12), Sevillano i Delgado (2). 25/37 de 2, 4/27 triples (2 Sàbat i 1 Franch i Cosialls), 8/10 tirs lliures, 31 rebots (6 Franch), 11 assistències (3 Franch i Schaftenaar) i 70 de valoració (18 Franch)PARCIALS:12-12, 15-16 (27-28), 18-18 (45-46) i 18-24 (63-70)

La segona temporada del Girona a LEB Or comença amb una victòria molt treballada a Azpeitia, una pista incòmoda amb grada en un lateral i un frontó en l’altre en què els vermells van saber interpretar el joc i madurar el triomf des de la defensa. L’encert va ser escàs (0/17 triples de l’equip gironí en el descans, 27-28) i va aparèixer l’ofici de Josep Franch i Albert Sàbat per lligar un 0-10 entre el final del tercer quart i l’inici de l’últim (45-53, triple de Cosialls) i assegurar el triomf en els minuts finals amb els dos bases junts i Jawara tancant el duel als dos costats amb el 63-68 i assegurant el rebot que permetria a Stürup fer el 63-70 tot sol.

Cosialls per Vila a 3:20 del final del primer quart feia que Carles Marco hagués canviat tot l’inicial i, a 2:14, Pol Molins era l’onzè jugador vermell a sortir. L’inici era bo (0-2 Franch a tauler) i amb una anotació coral (0-4, 2-6 i 6-10) que va acabar amb sis jugadors anotant en el primer quart tot i el desencert de lluny (12-12, 6/7 de 2 i 0/9 triples).

Els bascos sí que tenien punteria i el segon triple local, el segon d’Ondrej Hanzlik, els va donar el primer avantatge (15-12). El tercer de l’aler txec va donar la màxima al Juraisti (18-14). Sevillano a 5:48 de la mitja part era el dotzè home de Carles Marco a aparèixer i el sisè punt de Vecvagars va situar l’empat a 18. Stürup era el primer visitant a anar al tir lliure (22-24), a 2:07 de la mitja part –27-28 de Franch després del quart triple local (4/16), completant un 0-6 que Vila havia iniciat amb un cop de dits.

El Girona sabia a què es jugava i va apostar per la defensa, per entrar en un intercanvi en què ja apareixen els triples: Albert Sàbat a 5:35 (33-35). Hanzlik no s’ho volia perdre (38-35) i Cissoko s’hi va afegir (45-43) mentre que Sorolla i Schaftenaar després d’una molt bona tasca col·lectiva al darrere aguantaven l’equip des de la pintura (45-46). Franch, Vecvagars i Co amb el triple lateral van establir la màxima a 8:29 del final (45-53). Hanzlik després de temps mort local va esmaixar i el partit va tornar al fang fins que Franch la va clavar des de quasi vuit metres (49-58) i Jawara de sota va establir la barrera psicològica (50-60) a 4:53.

El Juraisti sumava de tres en tres quan anotava i Marco va treure Sàbat al costat de Franch, a 3:59. El capità faria el seu segon triple en la primera pilota que tocava (56-63) i malgrat els locals s’acostessin (59-64 a 1:14, 2+1 de Nicholas) Franch no va fallar de 4,6 m però una altra acció amb addicional, ara de Cissoko a mig minut (63-66), i amb ofensiu basc va disparar les alarmes del Girona, que va aconseguir recuperar la possessió i atacar després de minut amb 14,7 segons, que sortien rodons amb Jawara sol de sota assistit per Schaftenaar en una jugada de pissarra (63-68).

Hem començat fent les coses bé però sense encert; això ens ha dut a l’ansietat fins que en l’últim quart hem estat més intensos
Hi ha coses a millorar però és el primer partit, hem jugat a fora i és important començar guanyant