Lliga femenina

Malson a Logronyo

Bàsquet. L’Spar, sense actitud, intensitat i encert, naufraga a la pista del Campus Promete en una primera part difícil d’oblidar

Campus Promete 68 Uni Girona 46

CAMPUS PROMETE:Ayuso (9), Estebas (13), Nogic (6), Burani (4), Geldof (17) –cinc inicial–, Villén, Lahuerta (5), Diarra (6), Alarcón (3), Kovacevic (5) i Tuhina. 16/35 de 2. 9/27 triples (3 Estebas, 2 Nogic, 1 Ayuso, 1 Alarcón, 1 Burani, 1 Kovacevic). 9/11 tirs lliures. 45 rebots (7 Lauherta). 17 assistències (6 Ayuso). 79 valoració (22 Geldof).SPAR GIRONA:Drammeh (10), Flores (3), Gardner (13), Reisingerová (4), Labuckiene (2) –cinc inicial–, Palau, López, Soler i Burke (14). 11/42 de 2. 4/19 triples (1 Burke, 1 Drammeh, 1 Flores i 1 Gardner). 12/20 tirs lliures. 33 rebots (7 Burke), 8 assistències (3 Gardner). 34 valoració (16 Burke).PARCIALS:17-10, 18-6; 16-18 i 17-12.

L’Spar Girona va encaixar a la pista del Promete una de les pitjors derrotes en la Lliga Femenina (68-46). L’equip va fer uns primers minuts impropis d’unes jugadores d’aquest prestigi, i va ser alliçonat per un rival superior en totes les facetes que, la temporada passada, havia perdut els dos partits contra les gironines per 70-96 i 93-57. Després d’un primer temps calamitós (35-16), hi va haver un intent de reacció en el tercer quart, però van faltar forces i, sobretot, encert. Burke, que va debutar en la lliga, va ser la màxima anotadora (14), però se la veure fora de lloc.

L’Uni va fer un dels pitjors primers temps que se li recorden. Contra un rival que també havia jugat partit entre setmana, el naufragi va ser total, una combinació de falta d’actitud, desconcert en atac, desencert constant i manca de resposta a la intensitat de les locals, que, en un tres i no res, es van veure deu per sobre després d’un triple d’Alarcón (15-5). Burke va buscar amb insistència el tir però sense encert. Reisingerová les va veure quadrades i Gardner i Drammeh van desaparèixer de l’escenari. El drama del primer quart (17-10 amb un 1 de 12 en tirs de 2) es va multiplicar per dos en el segon. L’equip de César Aneas va començar, fins i tot, a divertir a la pista davant els seus incrèduls seguidors, que, després del segon triple d’Estebas, es van haver fregar els ulls (30-12). L’Uni només va anotar dues cistelles en joc en deu minuts. El desencert, com un virus, es va anar encomanant d’una jugadora a l’altra i cap no va trobar el desllorigador contra un equip molt ben conduït per Ayuso, que contra zona va trobar el camí per posar la màxima diferència (35-14).

El missatge de Julbe en el descans, que devia ser contundent, va fer que l’equip sortís del vestidor amb un canvi d’actitud absolut amb pressió a tota la pista, dos per uns constants en defensa i agressivitat en atac. Gardner i Drammeh van començar a veure cistella i l’equip es va posar a 12 (42-30). Quedava un món, però la belga Geldof va acabar fent el que va voler a la zona (10 punts en el quart) i l’equip local es va plantar en el darrer quart amb vent a favor (51-44). Els minuts finals van ser un exercici d’impotència, tot i l’esforç de Burke, però també una lliçó d’humilitat. Això no s’atura i, dijous, torna l’Eurolliga amb un partit molt complicat a la pista de l’Schio italià.

És una derrota dura d’acceptar perquè ens han superat completament en tot, sobretot en energia i intensitat
Demanem excuses perquè un partit així no s’hauria de donar; hem de reflexionar i millorar a través dels entrenaments