FIBA Champions

El Baxi Manresa fa teràpia amb un triomf treballat a Jerusalem (68-73)

El Baxi Manresa ha guanyat a la pista del Hapoel Jerusalem (68-73) el segon partit del grup B de la FIBA Champions League després d’haver guanyat en la primera jornada el modest Stal Ostrów polonès. L’equip de Pedro Martínez millora sensacions després dela pallissa rebuda a Badalona en l’ACB. Francisco (23 punts i 20 de valoració) ha estat el jugador més destacat del Manresa, que no ha estat fi en atac, però que ha afinat bé en els tirs lliures, tret de les accions del final del partit en què ha empitjorat l’estadística (25/32).

El Hapoel, anàrquic, ha arribat a tenir una renda de 8 punts en el primer quart 10-2 i se l’ha endut per 15-10 a pesar d’un esquifit 1/10 en triples i 5/12 en tirs de camp. Els locals han viscut dels punts interiors gràcies a la condescendència d’un Manresa que ha començat fred i s’ha deixat agafar sis rebots ofensius. El conjunt de Pedro Martínez tampoc no ha estat fi en atac, amb percentatges baixos (1/7 en triples) i poca convicció en atac, amb només dues cistelles en joc: Moneke i un triple de Valtonen.

El Baxi ha despertat a l’inici del segon quart. Ha empatat amb dos tirs lliures i amb un triple de Martínez (15-15) i s’ha posat per primer cop per davant amb una cistella de Francisco (15-17) segellant un 0-7 de parcial. L’equip català ha tingut cinc punts de marge (19-24) amb un triple de Thomasson, però s’ha arribat a la mitja part amb un ajustat 33-32. El Hapoel ha tornat a fer mal en el rebot ofensiu i ha rendibilitzat la intimidació del sudanès de 2,16 Maker. Quan el pivot ha descansat, Sima ha anotat 4 punts seguits, els darrers del Manresa abans de la mitja part.

El Baxi s’ha reivindicat amb un triple de Thomasson (38-44), però l’Hapoel ha reaccionat (44-44). En atac, el Manresa s’ha ennuegat en el tram final del tercer quart però ha seguit vivint dels tirs lliures (50-48).

Tres triples del Manresa –Jou, Francisco i Thomasson– l’han enlairat (58-61) en un context de molts errors per part de tos dos conjunts i absolutament res decidit. Francisco ha estat el jugador franquícia dels del Bages i dos tirs lliures seus han començat a aclarir el futur del partit (60-64). Francisco ha anotat el 62-66 però 7 punts seguits d’Adams amb un triple final han deixat un 67-66 pels israelians a 55 segons del final i pilota pels catalans. Amb tothom vigilant Francisco, Valtonen ha clavat un triple (67-69) a 37 segons del final. Thomasson li ha fet falta a Adams, que ha fallat dos tirs lliures. Bako ja agafat el rebot. Li han fet falta i ha anotat un tir lliure (67-70). L’Hapoel s’ha acostat amb un tir lliure i ha fallat el segon (68-70). Valtonen ha fallat dos tirs lliures, els locals han fallat un tir exterior. Moneke ha anotat un tir lliure (68-71) amb 4 segons de temps. L’atac local s’ha saldat amb una pèrdua i Jou, amb dos tirs lliures, ha fet el 68-73 definitiu.