Eurocopa

Penya, ben tornada a Europa

Bàsquet. Eurocopa. El Joventut arrenca (20 h, Esport3) en la competició europea a Trento (Itàlia) amb la intenció de superar els quarts de final del curs passat, quan el va eliminar la Virtus

El Joventut enceta avui a Itàlia, a la pista del Trento (20 h, Esport3), el seu camí en la competició europea. Té com a objectiu arribar més lluny que el curs passat, quan es va quedar en els quarts de l’Eurocopa, eliminat per un dels grans del continent, la Virtus Bolonya.

El repte és obligatori en un curs en què hi ha hagut canvi de format de la competició. Hi ha una primera fase atractiva, però una segona de polèmica. Els vint equips han quedat dividits en dos grups de deu. Disputen una lligueta d’anada i tornada: divuit partits. I aquí ve el format discutit. Dels deu equips, superen eliminatòria els vuit primers classificats.

A partir d’aquí, hi ha les diverses eliminatòries a un sol partit, que es disputarà a la pista del millor classificat en la lligueta prèvia. La complexitat d’aquest sistema, que no agrada a tothom, és que un equip pot quedar primer però tenir un mal dia en l’encreuament i haver de marxar eliminat cap a casa.

Tots els equips coneixen les regles del joc i la Penya vol aprofitar Europa per continuar creixent i treure’n rendiment també en l’ACB, tot i que el calendari és exigent. El principal problema són els viatges, alguns de llunyans: Kuban, Ankara i Polònia, tot i que, a priori, la Penya hauria d’acabar la lligueta entre els quatre primers del grup A.

Cameron Reynolds

Els verd-i-negres visiten la pista d’un Trento que és sisè en el Pallacanestro, amb dues victòries i dues derrotes, i que ve de vèncer a la pista del Reggio de l’Emília (74-78). La seva estrella és Cameron Reynolds, màxim anotador a Itàlia, amb 19,5 punts de mitjana.

Restriccions a Itàlia

Si a Catalunya els pavellons ja permeten assolir el 80% d’aforament, a Itàlia s’han allargat les restriccions del 50%. El pavelló de Trento no és dels més grans de la lega. Hi caben uns 4.000 seguidors i no s’espera que aquest vespre n’hi hagi més de 1.500, tot i ser el debut en la competició europea de l’equip aquest curs.

Estem sòlids defensivament, però hem de millorar en atac i passar-nos més bé la pilota
Carles Duran
entrenador del joventut
Venim d’una derrota dura, però això ens motiva; és un torneig que il·lusiona
Guillem Vives
jugador del joventut

El Partizan i la Virtus, els favorits

L’Eurocopa d’enguany té dos equips que estan per sobre de la resta. Un és el renovat Partizan de Zeljko Obradovic i del tècnic ajudant badaloní Josep Maria Izquierdo. Han fitxat les estrelles del Milà d’Eurolliga Kevin Punter i Zach Leday (Milà) i també i Dallas Moore i l’ex-NBA Rodions Kurucs. La Virtus Bolonya, amb Sergio Scariolo de tècnic, ha mantingut Bellineli i Teodosic, però hi ha afegit l’ex-NBA i ex-Fenerbahçe Ekpe Udok i l’estrella Isaia Cordinier (Nanterre) després que els Knicks no se’l quedessin i han recuperat un internacional italià de l’NBA com és Nicco Mannion. A ells, s’hi afegeixen quatre nord-americans més i altres internacionals italians com Abass i Pajola. Entre els favorits, també hi ha el València, un projecte de nou amb molts diners i amb els ex-Penya Dimitrijevic i López-Arostegui. La resta d’equips, desplaçaments llargs però no favorits, com Lokomotiv Kuban i Buducnost.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)