Eurolliga

L’Spar Girona fa posar vermell el Fenerbahçe (71-59)

L’Spar Girona ha sumat el segon triomf seguit a l’Eurolliga, el primer del curs a Fontajau, en una nit en què queda per al record el segon quart del conjunt gironí (23-11) contra el conjunt més fort d’Europa, Iekaterinburg a banda (38-29 al descans. El 16-0 a l’inici del segon quart (31-18), amb 12 punts de Burke dos triples seguits inclosos (25-18) en una ratxa de 10 punts (29-18) ja corre per twitter arreu, però l’equip turc ha sortit al tercer quart disposat a imposar la seva superioritat amb un 2-18 que el tornava a posar per davant (7-20, 45-49). El 6-0 inicial al darrer quart permetia les grogues arribar al final per davant i, amb Palau exercint de líder, la diferència s’ha eixamplat.

Kennedy Burke a 4:54 per acabar el primer quart posava l’Uni per davant per primer cop (13-11), acabant un contraatac després de recuperació de Palau pivotant davant el cèrcol. Iagupova havia clavat el triple en la primera pilota que Drammeh li permetia llançar (6-11) i era canviada a mig minut per acabar el primer quart (15-18) amb 1/6 tirs de camp. Només les interiors, Williams (8) i Zahui (6) havien anotat en joc a més de l’estrella ucraïnesa. L’Spar Girona apostava per recuperar i córrer, però li penalitzava el rebot (2-6, al tercer intent). Reisingerová, després del de Iagupova , feia l’únic gironí (9-11) per acompanyar Burke en la seva ratxa de 6 punts.

Desencadenada

El vuitè de l’alera pivot obria el segon quart (17-18) i Labuckiene a tauler tornava a posar les locals per sobre (19-18) des del 15-13 de Flores i Víctor Lapeña es veia obligat a aturar el rellotge a 7:38 per la mitja part.

L’aragonès no ha tingut cap altre remei que tornar-hi, a 5:53 i 27-18. La defensa de Palau sobre Iagupova i la inspiració de Burke, autora de 8 punts seguits (2 triples i contraatac), el motiu.

Burke driblant Igupova a mig camp engreixava el parcial a 14-0 i Gardner d’ofensiu l’enfilava (31-18) abans que Elizabeth Williams a 4:02 fes els primers punts visitants. Iagupova després de fallar-ne 6 tornava anotar de tres (31-22) i Julbe a 2:32 demanava minut amb 31-25 (Williams). Burke, sola en una transició de 6,75 m, reprenia el fil de lluny (34-25) i Drammeh amb 4 punts seguits deixava la diferència en dos dígits (38-27) abans que el 14è punt de Williams en 20 minuts tanqués la primera meitat (38-29) -Burke 21 en 17:50 (26 de valoració).

Frenada en sec

Reisingerová a 5:38 feia els primers punts gironins del tercer quart (40-38), en un tres contra un conduït per Burke després de tallar una passada en camp propi. La sequera era monumental i Julbe ja tenia el temps demanat quan Kayla McBride agafava la pilota pel 40-43 de 6,75 m. La txeca des de dalt per a la nord-americana tallaven el 2-18 (42-45) però el ritme era blau marí (45-49).

La última paraula

6 punts en 1:03 tornaven a situar l’Spar Girona per sobre a l’inici del darrer quart (51-49, temps mort de Lapeña) amb Burke i Gardner transformant pilotes recuperades en cistelles fàcils. Zahui a 7:21 feia els primers punts visitants (51-51). McBride, després d’empatar a 53 ha estat eliminada per tècnica –duia quatre faltes– i Palau ha burxat la ferida creuant la pista i fent el 56-53 a 5:45. Drammeh a tres minuts i mig en un atac llarguíssim per les segones i terceres opcions feia de tres el 61-55 i Palau de tir lliure el 63-57 de 4,6 m a 1:52.

Reisingerová de mitja distància (65-57)i la capitana sense fallar al tir lliure situaven la desena a un minut per acabar.