Eurolliga

De la pista a la banqueta

El nivell de coneixement de bàsquet dels blaugrana que van aixecar l’Eurolliga el 2010 es veu en el fet que més de la meitat seran entrenadors

Homenatge abans del Barça-Zenit

Va ser el 9 de maig del 2010, a París, quan el Barça va aixecar la seva segona Eurolliga en humiliar l’Olympiacòs (86-68). L’any passat es volia fer un homenatge a aquella plantilla irrepetible, però la pandèmia ho va impedir. Avui (21 h, Dazn), abans del Barça-Zenit –l’equip que ara dirigeix Xavi Pascual– tindran el que es mereixien. No hi seran, però, ni Ricky, ni Lakovic, ni Ndong, ni Barton ni Morris.

Els herois blaugrana han continuat les seves carreres molts vinculats al bàsquet, però queda clar que en aquell moment ja es tractava d’una plantilla experimentada, perquè onze anys després només un jugador continua en actiu, Ricky Rubio als Cavs (NBA). El coneixement de bàsquet i com ho vivien molts d’ells també es veu reflectit en el fet que set d’ells són o van camí de ser entrenadors. Roger Grimau i Víctor Sada dirigeixen el júnior i el Barça B, Jaka Lakovic ho fa al Ratiopharm Ulm en la Bundesliga, Lubos Barton entrena la selecció sub18 de la República Txeca i el Next Generation Brno Basket, Boni Ndong és en els Nuggets i havia format part de l’staff de l’Unicaja i de la selecció del Senegal. Erazem Lorbek, que té una filla jugant en el Barça CBS i el seu fill en el Santfeliuenc, també es vol treure la titulació per entrenar, i Fran Vázquez, que es va retirar la temporada passada a Saragossa, està pensant en el mateix camí per entrenar joves en el bàsquet de base de l’Unicaja o, seguint l’exemple de Ndong, fer un treball específic per a pivots. Qui no entrena però continua vinculat al Barça és Jordi Trias, que comenta els partits de l’ACB per BarçaTV i també desenvolupa diferents tasques per al club. Qui està lligat al bàsquet també és Pete Mickael, que va ser scout dels TWolves però que en els darrers temps s’ha convertit en agent. La Bomba Navarro és el mànager de la secció, i Terence Morris té una empresa d’esdeveniments a Austin (Texas) amb la seva dona.

Capítol a part mereix Basile, que va deixar el bàsquet i s’ha desconnectat del tot a la seva Ruvo di Puglia. Subratlla que ara viu sense mirar l’hora que li recorda les rutines de quan era professional. Dedica el seu temps a anar amb vaixell a pescar i també, amb la seva dona, a recollir gossos per ajudar-los. Pel que fa al cos tècnic, Xavi Pascual s’ha consolidat en l’Eurolliga amb el Zenit després de passar pel Panathinaikòs, amb Iñigo Zorzano al seu costat. Qui està en una nova aventura és Agustí Julbe, que està entrenant l’Al-Ahly, d’Egipte, amb qui va guanyar l’Arab Nations Champions. Per la seva banda, Josep Maria Berrocal ha acceptat la proposta del Prat Joventut, el vinculat de la Penya, a la LEB Or. Continuen Xavi Montoliu, Eduard Torrent i Carles Cascante. S’ha retirat Toni Bové. Tampoc hi són Miquel Font ni Toni Caparrós.

1
jugador
es manté actiu dels 12 que van guanyar l’Eurolliga: Ricky Rubio (Cavs).
7
jugadors
es volen dedicar a entrenar.
3
tècnics
continuen entrenant: Pascual, Julbe i Berrocal.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)