LEB Or

El Girona encaixa la primera derrota del curs a Fontajau (74-86)

El Girona ha perdut el primer partit del curs a casa i enllaça dues derrotes, amb una evident manca de continuïtat ofensiva i d’intensitat al darrere que si diumenge passat a Castelló era entre el tercer i l’últim quart avui, sense Jawara un altre cop, s’ha vist des del segon contra un rival, l’Almansa, que com els gironins du 2-2 de balanç.

A remolc

El parcial de 0-10 en tres minuts ha fet que Carles Marco demanés temps mort a 5:15 per acabar el primer quart (4-10), amb 2/9 tirs (2-0 Vila i 4-0 Vecvagars en penetració) i un alarmant 3-8 en rebots. Sorolla assistit pel letó i el triple de Cosialls (9-12) feien bona la pausa fins que Polanco en transició la clavava de 6,75 m en una pilota dividida. Marco ha fet un triple canvi a 2:41 i els altres dos després del triple de Vecvagars (14-18). Sàbat de set metres i mig ajustava el resultat (19-20) amb el se cinquè punt, però el quart triple visitant d’un quart tirador diferent tancava el primer quart 19-23.

Quadrades

Dues contres acabades pels homes alts de l’Almansa (19-27) han fet que Marco aturés el rellotge a 8:31 i amb la màxima en contra. Polanco d’ofensiu amb addicional i Bercy molt fàcil de sota superaven la barrera psicològica (21-32). El mateix aler-pivot l’esmaixava (23-38 i després era Olechnavicius amb dos triples seguits el que disparava el marge (26-44).

Franch anotant (28-44) i assistint Delgado (30-44) aturava l’hemorràgia, fins que Lee completava un alley-oop quedant-se sobre Franch i Martínez feia el setè triple visitant per tancar el segon quart amb els gironins veient-les quadrades (31-49 i 26-50 en valoració).

Nesbitt, amb la segona falta comesa quan havien passat dos minuts i mig i la tècnica per protestar perdonada ha tornat al tercer quart amb el seu primer triple 33-52 després de la suspensió de Cosialls. Vecvagars de 6,75 m (36-54) feia baixar la diferència dels 20 (33-54 Bivià), que hi tornava a la possessió de l’antiesportiva assenyalada a Sàbat (36-58). També Schaftenaar (45-63) després dels 5 punts de Santana (42-63 triple, amb el marge estabilitzat fins el contraatac de Vila (54-70) i els tirs lliures de Vecvagars a l’acabar el tercer quart (56-72).

Bivià a 8:10 (59-75) ha fet els mateixos punts que el Girona fins llavors (Fanch i Vila de tir lliure) i Marco ha tret Sàbat d’escorta a 7,5 minuts. El tercer triple de Martínez (12/20 de l’Almansa) apropava de nou la diferència als 20 a 7:02 (temps mort vermell). Franch assistit per Sàbat feia el 63-78 i Sorolla per Franch el 67-80 a menys de 4 minuts,

El tortosí després de temps de Marco feia el 69-80 de 5 metres però Nesbitt d’ofensiu trencava la progressió i Pérez de tres hi posava el llaç (69-85).