ACB

El Barça sua de valent per rematar la victòria contra l’Unicaja (73-75)

Després d’una primera meitat de defenses (23-35), el conjunt blaugrana ha perdut el control i li ha costat resistir la reacció final de l’equip malagueny

El Barça ha hagut de suar de valent per rematar la setena victòria de la lliga ACB a la pista de l’Unicaja de Màlaga (73-75). El triomf del conjunt blaugrana, en tot cas, els situa com a líders en solitari, ja que el Real Madrid, l’altre equip que es mantenia invicte, ha perdut a casa contra el Gran Canària (70-75). Després d’una primera part marcada per les defenses (23-35), l’Unicaja ha reaccionat i a punt ha estat de donar-li un disgust al conjunt barceloní.

L’equip blaugrana ha marcat territori només començar, amb Cory Higgins i Nikola Mirotic embalats en atac (2-10). L’Unicaja ha pogut aturar momentàniament el cop amb un temps mort, però el Barça continuava imposant el seu ritme, amb una defensa molt sòlida i ràpides transicions. Un triple de Kyle Kuric i dos tirs lliures de Nicolás Laprovittola han deixat el parcial del primer quart amb un contundent 11-23. El segon quart ha estat marcat per les defenses, que han provocat pèrdues de pilota per totes dues bandes. La pressió del conjunt de Saras Jasikevicius ofegava el seu rival, però l’equip andalús també ha fet un pas endavant en aquest aspecte i el parcial (12-12) ha deixat les coses tal com estaven (23-35). A la mitja part s’ha homenatjat a l’exjugador Carlos Cabezas, a qui se li ha penjat la seva samarreta amb el número 10 en el sostre del Martín Carpena.

L’Unicaja s’ha mostrat molt més efectiu després de la represa i ha generat els primers dubtes en el conjunt català (36-42). Kuric, el més inspirat dels blaugrana, i l’aparició de Nigel Hayes-Davis han donat aire al seu equip, que ha arribat a l’últim quart amb 9 punts de marge (49-58). En els últims 10 minuts s’ha deixat notat la tensió sobre la pista, amb tècniques i antiesportives, però semblava que el Barça tenia el partit sota control (60-72, -4:02). L’equip malagueny no es donava per vençut i amb 5 punts consecutius de Norris Cole s’ha apropat a només 2 punts (70-72) a 1:02 pel final. El líder ha sabut resistir l’última embranzida local i segellar el setè triomf a la lliga.

Pierre Oriola ha estat baixa per una forta contusió costal que va patir contra el Zenit. La seva evolució marcarà la disponibilitat per als pròxims partits.