Eurolliga

Mirotic manté el Barça líder a Istanbul (74-76)

Una brillant acció individual del montenegrí sobre la botzina permet els blaugrana sumar una nova victòria en un altre final igualat

Una cistella impossible de Mirotic sobre la botzina ha permès el Barça sobreviure a Istambul (74-76) en un altre final igualat i mantenir la imbatibilitat a l’Eurolliga. En un partit d’una intensitat defensiva espectacular el Fenerbahçe ha estat a punt de forçar la pròrroga a sis segons del final (Booker) però s’ha quedat amb la mel a la boca en l’acció final. Saras ha dibuixat l’última acció per al montenegrí, tot i que ha tingut un mal dia en atac (0 de 7 triples). Higgins (18 punts), Davies (16)i Calathes (11 i 7 assistències) han estat els jugadors més determinants. En defensa Vesely (24) ha estat un malson.

L’aposta de Sanli, l’enemic públic número 1 de l’afició del Fenerbahçe, per defensar Vesely ha estat un petit desastre en el primer quart. El txec ha anotat sense oposició els seus primers cinc tirs (10-2) abans que Saras hagi decidit enviar el center a la banqueta. La diferència s’ha enfilat als 10 després d’una cistella de Guduric. El Barça, en atac, també s’ha ofuscat sense trobar espai en el tir exterior i amb el mateix Sanli barallant-se contra la seva pròpia ombra. Ha calgut, doncs, nedar contra corrent. L’equip, amb forces i treball, ha tancat la defensa i el rebot i en atac Higgins i Kuric han trobat les primeres escletxes (20-15).

En el segon quart el Barça ha apujat encara més el seu nivell defensiu obligant els de Djordjevic, negats en els triples (1 de 10) a un esforç suprem per anotar cada cistella. El retorn de Calathes ha coincidit amb els millors minuts del Barça que, tot i patir encara per frenar Vesely, ha corregit molts dels errors dels primers minuts. En atac l’equip, a més, ha trobat espais per a Kuric i Davies. Hayes, en una acció brillant, ha posat la màxima diferència(29-35) en aquesta mini exhibició defensiva de l’equip.

El desencert ha acabat passant factura als de Saras en un tercer quart en què l’equip ha fallat constantment des de la línia de tres, fins i tot posicions clares. Mirotic s’ha enfilat fins als 0 de 6 errors en uns minuts en què la defensa dels dos equips ha anat al límit i el partit s’ha tornat boig. Els turcs, tot i que la defensa del Barça ha continuat treballant de valent, han acabat capgirant el partit amb tirs lliures de Vesely (48-47).

El partit s’ha encaminat indefectiblement cap a un final igualat. Davant el col·lapse d’alguns dels seus companys ha aparegut Higgins amb dos triples seguits (55-61), però la resposta de Guduric ha estat encara més letal, un triple i un tres més u (62-61). Després d’un intercanvi de cops a cada cistella quatre tirs lliures de Hayes i Mirotic (69-74) a 1:04 del final semblaven decantar el partit, però els turcs no s’han rendit i amb bones accions de Vesely i una esmaixada espectacular de Booker a sis segons han igualat el partit abans de l’aparició memorable de Mirotic.