LEB Or

La primera gran crisi

Bàsquet. El Girona no se’n surt en la LEB Or, encadena per primer cop cinc derrotes com a equip professional i Carles Marco, en una situació molt fràgil, se la juga en els pròxims partits

El Bàsquet Girona i sobretot Carles Marco, la baula més feble sempre en aquests casos, afronten el moment més crític com a equip professional després d’encadenar cinc derrotes i amb la visita aquest diumenge del Leyma Corunya, l’equip més en forma de la LEB Or (2n amb 5 triomfs seguits). Una altra desfeta, i més a casa, deixaria en una situació molt fràgil el tècnic badaloní, que va signar el curs passat per dues temporades i una altra d’opcional. Sobre la taula, a més, hi ha el possible retorn a les pistes del president, Marc Gasol, a qui no li va tremolar el pols fa quatre temporades en el debut de l’equip en la LEB Plata quan va decidir canviar el tècnic, Quim Costa, després que l’equip encadenés una sèrie de mals resultats. En aquella ocasió, Àlex Formento es va fer càrrec de l’equip.

Problemes a dins

Més enllà dels resultats, el joc de l’equip deixa molt que desitjar i la baixa de Jawara –que no ha pogut jugar en les cinc derrotes– ha acabat de desequilibrar un joc interior incapaç, de moment, de lluitar contra els pivots rivals. Les estadístiques així ho reflecteixen. El màxim rebotejador de l’equip és Josep Franch, el base (5,4). Poca cosa més caldria afegir-hi. Els altres interiors no només agafen pocs rebots, sinó que tampoc n’hi ha cap que anoti de manera assídua. Entre Sorolla i el portuguès Delgado –que es combinen en la posició de 5– sumen 10 punts i 8,3 rebots entre tots dos. Cosialls, Schaftenaar i Vila ajuden, però tampoc poden frenar en defensa els jugadors més físics dels rivals. Tots els equips, de fet, aposten en aquesta categoria cada vegada més per pivots que intimidin en punts i en rebots. Diumenge a Fontajau, per exemple, els gironins hauran de ballar amb Jeffrey Ward: 19,4 punts i 10,7 rebots per partit.

Problemes a fora

El problema en el joc interior podria tenir una via de solució amb el retorn de Jawara, l’home franquícia en aquesta posició, i ja no diguem amb la “incorporació” a la primera plantilla de Marc Gasol, que ara té la pressió afegida de la mala situació de l’equip. Amb tot, l’equip també fa figa en el joc exterior malgrat l’experiència de Franch i Sàbat. De fet, és l’equip que menys assistències reparteix per partit (9), un fet també relacionat amb la manca d’efectivitat general de l’equip (41,5% en tirs de camp), ja que moltes passades, per bones que siguin, acaben amb errors, també des de la línia de 3 (30,4%, el quart pitjor equip). En resum, l’equip té la segona anotació més pobra de la lliga (70,6). Marco ha intentat solucionar el problema en atac fent creure als seus jugadors que la defensa ha de ser la clau, però l’equip combina fases d’intensitat i de recuperacions amb d’altres en què petits errors acaben minant la moral dels jugadors, que amb petites fases de desconcert i desencert faciliten la feina als jugadors rivals, com va passar dimarts a la pista del Granada: petites pinzellades d’esperança barrejades amb fases d’equip petit i un últim quart ja sense possibilitats remant sempre contra corrent.

El futur immediat

Venen dies, doncs, moguts en el club, sobretot si l’equip no és capaç d’encadenar bons resultats. Després del partit contra el Corunya hi ha una visita a Guipúscoa (3-3), un equip que també ho està passant malament. El problema per a Marco és que la primera temporada en la LEB Or ja va ser irregular i que ara, amb vuit canvis, l’equip tampoc ofereix millors sensacions.

LA DADA

9
assistències.
Són les que reparteix el Girona per partit, el pitjor de la LEB Or en aquest apartat.

Marc i el Barça, la cançó de l’enfadós

Alguns mitjans han tornat a apostar per la possibilitat que Marc Gasol acabi jugant en el Barça aquesta temporada arran d’una conversa (que havia de ser privada) entre Juan Carlos Navarro i alguns periodistes. El mànager del Barça va reconèixer, un cop més, l’amistat que l’uneix amb el president del Bàsquet Girona i d’aquí en van sortir alguns titulars cridaners. La intenció del pivot, però, continua sent la de jugar a Fontajau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)