Lliga femenina

L’Spar Girona, sense rival a Tenerife (59-98)

L’Spar Girona ha superat el que quedava de La Laguna –Kaela Davis ha fitxat avui pel Galatasaray, Atonye Nyingifa encara no ha debutat i Montenegro i Tikvic també estan lesionades– en un partit sense història des del 0-15 inicial o el 9-39 a l’inici del segon quart (Eldebrink de 6,75 m).

Cinc per zero

El triple de Drammeh en transició feia demanar temps mort al tècnic canari a 6:51 per acabar el primer quart (0-13), amb una gran posada en escena visitant (0-7, Burke de 6,75 m en 1:07). La primera cistella local (triple de Walker, 3-15), l’entrada de Raksanyi (7-17) i la 2-3 (0/2 Eldebrink de 3) ficava les morades en el partit abans que Reisingerová i Flores (7-23) enfilessin la màxima. Julbe ha tret Soler de quatre i amb una sola interior Eldebrink amb 5 punts seguits (9-28 triple) disparava la diferència amb l’equip gironí mordaç en el primer quart (9-32 Gardner de 4,60 m).

El segon triple d’Eldebrink deixava els 30 de marge a 8:16 per la mitja part (9-39) amb les locals perdent la pilota en les tres primeres possessions. Burke amb 6 punts només tornar al parquet (11-45, assistència Palau) feia imperatiu tornar a aturar el rellotge a 6:23. Gardner a 3:42 superava el mig centenar amb addicional (15-52) perquè l’Uni atacava sense oposició i només Raksanyi (10 punts) veia cistella (23-56 al descans amb 5-75 en la valoració.

Gardner després del descans, amb triple i suspensió (23-61), i Burke de sota i de tres (31-66) mantenien el to alt de les grogues, amb Reisingerová apuntant-se també a la llarga distància (33-69) i la continuació (35-71 assistida per Flores). Si més no en atac perquè, al darrere, les locals trobaven el fil conductor en anotació (40-73, 17-17 al tercer quart). Julbe ha plantejat la 1-3-1 al final del tercer quart i després de pressió posterior a tirs lliures (42-79 Labuckiene), amb la lituana lligant 8 dels 9 punts gironins (42-81 a 53 segons, assistència Drammeh) i la màxima en 39 a l’acabar el parcial.

Júlia Soler de 6,75 m permetia superar la quarantena (42-84 i 48-89) i Reisingerová la mantenia (53-93) amb Pina maquillat el marcador de lluny (3/4 triples). Burke assistida per Flores acostava l’anotació als cent (55-96) i el 21è punt de la pivot txeca, màxima anotadora del partit, la deixava a prop (59-98).