Lliga femenina

L’Spar Girona supera el Guipúscoa en el retorn a Fontajau (80-70)

L’Spar Girona s’ha retrobat amb el triomf a Fontajau després de la derrota europea amb el Galatasaray el 3 de novembre i segueix mostrant símptomes del què ha de ser capaç de fer la setmana que ve a Landes i a Salamanca per ser competitiu. Com el el 14-0 al final del primer quart (28-10) amb punts de vuit de les nou jugadores que havien sortit –faltava Palau (40-26 al segon quart). És clar que falta continuïtat i el 0-11 al segon quart o el 2-10 entre el tercer i l’últim fan recordar encara l’equip d’abans de la finestra FIBA.

Gardner i la resta

Julbe ha tret Flores a l’inicial i l’equip ha començat fred, fallant tres triples en dos minuts quan el rival li defensava el bloc directe per darrere. Gardner feia la primera cistella en joc de l’Uni (3-2 a 7:35) i les següents, de fora cap a dins (11-7 temps mort visitant). Eldebrink, que havia sortit per la nord-americana al minut, ha clavat dos triples seguits (17-10) amb el segon d’España entremig. Burke s’ha afegit al triple (21-10) amb les basques angoixades per la defensa local –tècnica a Cornelius i una sola falta gironina en tot el quart (18-10 Eldebrink)– i quan Gardner ha completat la rotació entrant per Drammeh (23-10), Eldebrink al contraatac, López en la continuació i Labuckiene de 4,6 m han enfilat la màxima (28-10, parcial de 14-0).

Cvetkovic a 7:42 pel descans feia la primera cistella en joc del Guipúscoa (28-14) des del segon triple d’España a 4:06. I Julbe ha hagut de demanar minut a 6:46 amb el 0-8 visitant (28-18 dues seguides de Coulibaly). La maliana d’ofensiu i de tirs lliures ha completat el 0-11 (28-21).

Flores a 5:15 de tir lliure i a 4:36 en suspensió en no trobar ningú a qui passar-la feia els primers punts de l’Uni (32-21), que amb la pressió es tornava a activar (34-21 i 38-26 Burke) i arribava al descans amb les dues bases i les dues cincs juntes al parquet amb Drammeh (42-28).

Tot torna

Burke ha començat el tercer quart amb dos triples (48-30) i l’altra titular que hi havia al cinc, Gardner, ha enllaçat tres cistelles (54-34) per arribar a la vintena, una d’elles sola després de recuperació com Burke després (59-36), ja amb la 1-3-1. La taca? Els 18 punts encaixats al tercer quart: 65-46 Brown en suspensió al darrer segon).

L’Uni ha repetit un mal inici ofensiu al darrer quart (67-51 Reisingerová d’ofensiu a 7:53) i parcial de 2-10 amb l’acumulat del tercer. Burke, amb quatre faltes i també d’ofensiu feia la següent (69-56). Una altra recuperació de Gardner, amb addicional, tornava a posar les coses a lloc (74-58) i com que Burke també anotava en contraatac després de recuperació –i assistència a camp propi– de Palau (76-58) Made Urieta havia d’aturar el rellotge a 4:26, moment en què l’onada tornava Fontajau –2.860 espectadors– per primer cop des de l’esclat de la pandèmia.

També tornava la quarta de Reisingerová –antiesportiva...– i amb Burke també carregada Cvitkovic enllaçava cistelles (76-64) abans que el triple de Díaz (76-67) mentre Reisingerová cometia la cinquena a 2:05 posés emoció al final (76-68 la croata de tir lliure), que Eldebrink amb dues cistelles neutralitzava (80-68).