LEB Or

Sargatal pilotarà la nau

Bàsquet. El Bàsquet Girona de Marc Gasol confirma que l’entrenador interí des del comiat de Carles Marco agafa les regnes de l’equip de la LEB Or fins a final de temporada

Jordi Sargatal és l’entrenador amb el qual Marc Gasol ha decidit que se sentirà més a gust en el seu retorn a les pistes a partir del dia 3 a Fontajau. No hi ha pràcticament ningú a la casa que conegui tan bé el club com el tècnic que es farà càrrec a partir d’ara ja oficialment de l’equip de la LEB Or. Sargatal, que va començar el curs com a assistent de Carles Marco, forma part de l’estructura esportiva del club des de la seva fundació, el 2014. Ha entrenat diferents equips de la base, com ara el júnior. Ara bé, serà el seu debut en una categoria professional després del seu bateig a la pista del Guipúscoa, quan va agafar l’equip en una situació límit després de sis derrotes seguides. L’equip també va perdre (86-81), però ho va fer en la pròrroga i oferint una molt bona imatge.

Marc Gasol va oferir divendres el càrrec a Sargatal després d’estudiar diferents alternatives també de fora del club. Un dels valorats va ser el veterà Salva Maldonado, que aquesta setmana ha tornat a l’ACB amb el Burgos. L’entrenador gironí, que comptarà amb Miquel Fuentes i Arnau Sacot com a assistents, ha dirigit tots els entrenaments de les últimes setmanes amb Marc Gasol ja com a jugador de facto de la primera plantilla. El president i fundador del club va anunciar dijous oficialment el seu retorn a les pistes i va posar data al debut, el dia 3 contra l’Osca, un partit important simbòlicament però també esportivament, ja que els aragonesos (cuers) són ara mateix un rival directe dels gironins. Sargatal és llicenciat per la INEFC de Lleida i és especialista en natació, a banda del bàsquet. També ha estat secretari de la Càtedra d’Esport i Educació Física del Centre d’Estudis Olímpics de la Universitat de Girona i professor de la Fundació Cor de Maria Sant Josep de Sant Feliu de Guíxols.

El tècnic serà el quart entrenador que tindrà el club des que té equip en el bàsquet FEB. El primer va ser Quim Costa, que posteriorment seria rellevat per Àlex Formento, que va completar dues temporades gairebé senceres en la LEB Plata. El primer curs en la LEB Or el va dirigir Carles Marco fins a la seva destitució fa unes setmanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)