Eurolliga

El ‘desertor’ de la pàtria

El Barça i l’Efes reediten (18.30 h) la final de l’Eurolliga del curs passat amb Sertaç Sanli i el club blaugrana enmig de les acusacions de la federació turca pel fet de no jugar amb la seva selecció

Sertaç Sanli (Edirne, 5/8/1991) ja sap el que es viu a la Turquia d’Erdogan i és per això que, tot i no agradar-li la situació, ja sap què és el patriotisme turc. El pivot està en els focus de la polèmica just quan el Barça juga aquesta tarda (18.30 h, DAZN) a la pista de l’Efes, amb qui el pivot blaugrana va ser campió fa només set mesos a Colònia. La reedició de la final del curs passat està centrada en la campanya de desprestigi que van engegar des de Turquia per la negativa del Barça a deixar anar a jugar Sanli el partit de classificació per al mundial del 2023 que jugaven contra la Gran Bretanya. El partit el van guanyar els turcs (84-67) amb jugadors de l’Eurolliga a les seves files com Larkin (22 punts) o el capità del Fenerbahçe Melih Mahmutgolu. La federació turca obliga els jugadors, també de l’Eurolliga, a participar-hi tot i que la màxima competició continental no s’atura. Curiosament tot això ho fa públic Hedo Turkoglu, ex NBA, que ara presideix la federació turca i que no fa cap referència als jugadors de la lliga nord-americana que no juguen. La queixa se centra en el fet que altres jugadors del Barça, com Brandon Davies, sí que van marxar per jugar amb Uganda durant les finestres FIBA. Però la diferència és que per contracte Davies tenia permís per fer-ho per aconseguir el passaport i no ocupar plaça d’extracomunitari, cosa que beneficiarà el Barça perquè allibera la plaça. En el cas de Sanli no hi ha res establert per contracte. També ho va fer constar en el contracte Shengelia, que tot i fitxar pel CSKA va posar una clàusula en què li permetien anar a jugar amb Geòrgia i després de jugar el seu partit a l’Eurolliga va marxar amb la seva selecció.

Sanli torna avui al Sinan Erdem Sports Hall, on hauria de ser rebut com un heroi després d’ajudar a fer campió d’Europa l’Efes, envoltat per la polèmica. Els d’Ataman encadenen cinc victòries en els últims sis partits i ja són a un triomf de la zona de play-off després d’un inici nefast. Jasikevicius ho deia ahir clarament: “L’Efes és l’equip a batre per tots els equips.”

7
clubs
turcs és on ha jugat Sanli abans d’arribar al Barça: Genç Telekom, Galatasaray, Tofas Bursa, Gaziantep, Usak Sportif, Trabzonspor, Besiktas i Efes.
7,8
punts
de mitjana va fer el curs passat Sanli amb l’equip campió de l’Eurolliga, amb 2,2 rebots i 7,3 de valoració en 14 minuts de mitjana. Al Barça porta 6,1 punts, 2,4 rebots i 4,7 de valoració en 11 minuts de joc
24,3
punts
i 10,7 rebots porta de mitjana Brandon Davies amb Uganda, amb qui ha jugat, fins ara, tres partits amb 37 minuts de joc
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)