LEB Or

Marc activa l’efecte crida

Bàsquet. El debut del president del Girona contra l’Osca (19 h) en la LEB Or reunirà milers de seguidors que no es volen perdre una cita històrica

El Bàsquet Girona preveu la primera gran entrada a Fontajau des que el club és a la LEB Or gràcies sobretot al debut aquesta tarda (19 h) de Marc Gasol, el president, en la visita de l’Osca, el cuer. Per a un equip d’aquesta categoria haver signat un jugador provinent dels Lakers i amb un anell en el mercat d’hivern ja és un fet prou extraordinari per si mateix. S’hi sumen un conjunt de situacions que no s’han vist pràcticament mai en el bàsquet professional, sobretot que el president i el fundador del club –com ja havia promès des de fa uns anys– es posi la samarreta del club per convertir-se en un líder en tots els sentits per als seus companys. També és un dia especial per a Jordi Sargatal, que debuta ja com a primer entrenador oficial a Fontajau després d’haver rebut la confiança de la direcció esportiva. Tot un desafiament per a un tècnic de la casa sense experiència en el món professional.

Gasol justifica l’elecció del tècnic: “Hem tingut en compte moltes coses, sobretot la feina que va fer la setmana que va agafar l’equip i la capacitat de lideratge que va demostrar. Sabíem del seu coneixement perquè fa molts anys que és amb nosaltres, però té la capacitat també de transmetre’l als jugadors. Té una idea clara del joc.”

El jugador admet que des del club s’està notant un interès especial de l’afició per assistir al duel d’avui i reconeix que no serà un partit qualsevol per a ell: “Quan et fas gran les papallones del dia abans ja les interpretes diferent, no són de nervis, sinó d’il·lusió. Segur que serà un partit molt emocional perquè tenim entès que vindrà molta gent.”

El rol

Aquests dies Sargatal i Gasol han tingut temps de sobres per parlar de com s’integrarà un jugador del seu pes específic en la dinàmica d’un equip que intenta sobreviure a una mala ratxa (set derrotes seguides). “El seu rol dins l’equip serà de lideratge i, a partir d’aquí, que ens faci jugar a la resta traient els millors avantatges possibles”, comenta Sargatal. “El que hem preparat és que en Marc sigui des del primer dia un jugador important en l’equip aprofitant també la lectura que té ell del joc i dominant juntament amb els seus companys la zona perquè tenim un equip que ho pot fer.”

Gasol també s’ofereix als seus companys perquè aprofitin la seva experiència sobretot en atac: “Puc ser un focus per als companys, que em puguin passar la pilota i que sàpiguen que a partir d’aquí poden passar moltes coses.” Tothom pensa en Gasol com un factor desequilibrant en atac, però el pivot va ser escollit també millor jugador defensiu de l’NBA el 2013 i la seva capacitat per canviar tirs dels rivals no s’ha de menystenir. Afortunadament, en el debut de demà Sargatal ja no té cap baixa i podrà alinear Jawara i Marc plegats, una vertadera amenaça per a un equip, l’aragonès, que té el joc interior debilitat per les baixes. El tècnic haurà de descartar per primer cop un jugador, ja que només hi ha lloc per a 12 fitxes en cada partit i amb l’arribada de Marc l’equip té 13 jugadors.

“En Marc anirà de menys a més, li costarà agafar el ritme de competició, però d’aquí a poc temps en veurem una molt bona versió; és un jugador d’una gran dimensió, però el volem encaixar a les característiques de la lliga i de l’equip”, hi afegeix Sargatal, que es defineix com un entrenador proper als jugadors i que vol un ritme alt en tots els partits.

LA PRÈVIA

Hem de transformar en energia positiva els ànims que ens donarà l’afició
Marc Gasol
jugador del bàsquet girona

LA DADA

El que volem és que en Marc sigui el líder de l’equip des del primer dia i anirà de menys a més
Jordi Sargatal
entrenador del girona

EN ‘SOBRA’ UN

13
anys
fa que Marc Gasol no juga un partit oficial a Fontajau, des del 18 de maig del 2013.
El Bàsquet Girona té ara 13 fitxes i Sargatal haurà de descartar un jugador
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)