ACB

El ‘tetris’ de l’òmicron

Bàsquet. ACB. Setze partits ajornats per més de 70 casos, amb la 16a jornada íntegrament cancel·lada, provoquen una reorganització de mal encaixar amb els duels europeus

L’encomanadissa variant òmicron ha provocat un desgavell en el calendari de l’ACB, amb setze partits suspesos, de moment, i més de setanta contagis. La jornada 16a de l’ACB, que s’havia de jugar entre ahir i avui, ha quedat inèdita. El Barça havia de rebre el Madrid en un duel de la màxima magnitud. Tant els blaugrana com la Penya i el Baxi Manresa han de reprogramar els seus partits, amb les afectacions en l’agenda europea que això suposa en tots tres casos. El Barça haurà de fer mans i mànigues per encaixar les peces per l’atapeïment del seu calendari, molt exhaustiu ja en condicions normals amb setmanes de tres partits –dos d’Eurolliga i un d’ACB– i que ara resultarà agreujat per les suspensions. El fons d’armari indispensable per a un equip que aspira a tots els títols tindrà més valor que mai.

El criteri de les dues competicions quant als ajornaments no és el mateix. L’ACB entén que a partir dels tres casos es considera un brot. El protocol de la màxima competició europea és més intransigent i dictamina que si un equip té vuit jugadors disponibles ha de jugar. L’NBA ha escurçat les quarantenes a sis dies per tirar pel dret. Que no pari la música. A l’ACB hi ha temps fins al 30 de gener per jugar partits de la primera volta.

Sigui com sigui, el Barça visitarà divendres (dia 7) la complicada pista del CSKA (18 h) amb ganes de girar full després de caure contra el Baskonia (94-75). El dia 11 rebrà l’Armani Milà en un altre partit de la màxima exigència. La Penya ha de rebre el dia 12 el Lokomotiv Kuban en l’Eurocopa i el 18 jugarà a casa contra el Trento. En la FIBA Champions League, el Manresa rebrà dijous el Hapoel Jerusalem.

Bonanova a Manresa

Els primers brots verds es veuen al Baxi Manresa. El club va anunciar dissabte al vespre que vuit dels seus deu jugadors contagiats ja havien donat negatiu i que aquesta setmana reprendrien els entrenaments amb gairebé tota la plantilla al complet. L’equip del Bages hauria hagut de jugar demà contra el Barça el partit pendent de la jornada 14a, però aquest duel passa al dia 9, i, en canvi, rebrà el Madrid (21 h) en el partit de la jornada 17a. El Penya-Madrid de la 15a jornada que s’havia de jugar també demà s’ajorna fins al dia 9 (19.15 h). El Barça-Penya de la 17a (8 i 9 de gener) –la darrera de la primera volta– no està assignat perquè els dos equips catalans ja juguen el dia 9. Com va dir ahir el tècnic del Baxi Manresa, Pedro Martínez, en un tuit: “Quadrar el calendari ACB és el tetris. Felicitats als que porten el tema perquè té molt de mèrit quadrar-ho tot i acabar la partida.”

LA FRASE

Quadrar el calendari ACB és el ‘tetris’. Felicitats als que ho fan perquè té molt de mèrit acabar la partida
Pedro Martínez

BROTS VERDS

Vuit dels deu jugadors del Baxi Manresa contagiats han donat negatiu
AMB DATA
14a jornada
Barça - Baxi Manresa dia 9 (17 h)
15a jornada
Joventut - Real Madrid dia 9 (19.15 h)
SENSE DATA
Jornada 11
Río Breogán - Joventut Badalona
Jornada 15
Barça - MoraBanc Andorra
Baxi Manresa - Monbús Obradoiro
Surne Bilbao Basket - Unicaja
Lenovo Tenerife - València Basket
Jornada 16
MoraBanc Andorra - Baxi Manresa
València Basket - Gran Canària Monbús Obradoiro - Río Breogán
Urbas Fuenlabrada - Joventut Bad. Coosur Real Betis - Surne Bilbao
Unicaja - Casademont Saragossa Real Madrid - Barça Birci Baskonia - Hereda San Pablo
UCAM Múrcia - Lenovo Tenerife
AVANÇAT
Jornada 17
Baxi Manresa - R. Madrid. dia 4 (21 h)

DEMÀ

Hi havia un Barça-Manresa que passa al dia 9 i s’avança el Baxi-Madrid (17a)

UN ALTRE

El Penya-Madrid de la 15a, també programat per demà, es jugarà el dia 9 (19.15 h)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)