FIBA Champions

Primera derrota del curs a Europa del Baxi Manresa (85-90)

El Baxi Manresa ha perdut a la pròrroga contra el Hapoel Jerusalem el partit que quedava pendent de la primera fase de la Champions, ajornat dos cops. El conjunt del Bages no s’hi jugava res perquè ja era primer mentre l’israelià tenia en joc el factor pista en l’eliminatòria prèvia a la Round 16.

Pedro Martínez, que ha descartat Thomasson, per problemes musculars i Berzins, per decisió tècnica; ha hagut d’aturar el partit a 4:09 per acabar el primer quart (15-19). Els visitants havien aprofitat les recuperacions en primera línia per capgirar el marcador amb un 0-8 posterior al tercer triple manresà en tres intents (Cisco després del 5-2 de Maye i el 9-5 de Vaulet). El Baxi s’ha vist 9 per sota amb la tercera de Vaulet (17-26) i, el primer quart, s’ha acabat 22-28 amb 7 pèrdues locals i 1 recuperació.

Cisco amb 4 punts jugant de dos ha liderat el 6-0 local en l’inici del segon quart (28-28) i, amb el seu catorzè punt, empatava a 33 de 4,6 m. La seva assistència a Moneke tornava l’avantatge al Baxi (37-35 a 4:15, temps mort visitant). El nigerià en transició i Dani Pérez de tres estiraven la diferència (44-39) i Bako de tir lliure deixava la màxima en 7 (48-41) abans del descans (49-43).

Dos triples de Dani Garcia (54-52 i 58-58) neutralitzaven el millor inici visitant del tercer quart i Maye també de 6,75 m a 1:56 (61-58) i Francisco a la darrera possessió deixaven el Baxi per davant (64-63). Rafa Martínez també de tres i assistint Valtonen permetien els locals encarar el tram final per sobre (73-71). Obasohan i Braimoh han lligat un 0-7 després de temps mort (73-78). Moneke tallava la ratxa i Francisco amb un triple al límit de la possessió empatava a 78 a 19 segons i després de recuperació Maye ha fallat el triple de la victòria.

Vaulet a 3:24 ha fet el primer punt de la pròrroga (79-78 1/2 tir lliure) i l’ha esmaixat en la posterior recuperació (81-78) i Obasohan de tres posava per davant els blancs (82-83), Braimoh d’ofensiu i Ariel també de lluny deixaven el marge en 6 a un minut (82-88). Francisco ha fet el 84-89 a 36 segons i Braimoh de tir lliure el 84-90 de 4,6 m (1/2). Una tècnica a Ariel a 12,7 segons ha seevit per tancar el marcador (85-90).