LEB Or

L’altra cara de la moneda

Bàsquet. Primera derrota del Girona amb Marc Gasol, a la pista de l’Estudiantes i amb un 20-2 després que una ràfega de triples en el tercer quart establís la màxima diferència visitant (55-62)

Estudiantes 88 Girona 80

MOVISTAR ESTUDIANTES:Sola (7), Dee (4), Dos Anjos (6), Arroyo (7), Durisic (7) –cinc inicial–; Jackson (18), Martín (9), Emilov, Domínguez, Larsen (13) i Beirán (17). 32/52 de 2, 5/18 triples (Sola, Arroyo, Durisic, Jackson i Beirán), 9/10 tirs lliures, 41 rebots (14 Beirán), 19 assistències (4 Beirán) i 110 de valoració (34 Beirán).BÀSQUET GIRONA:Fjellerup (16), Vila (6), Stürup (3), Franch (12), Gasol (23) –cinc inicial–; Sàbat (4), Vecvagars (11), Schaftenaar (3), Sorolla, Sevillano i Delgado (2). 20/40 de 2, 10/21 triples (3 Gasol i Vecvagars i 1 Fjellerup, Stürup, Franch i Schaftenaar), 10/17 tirs lliures, 26 rebots (12 Gasol), 17 assistències (5 Fjellerup) i 85 de valoració (39 Gasol).PARCIALS:22-16, 23-25 (45-41), 20-22 (65-63) i 23-17 (88-80)

El Girona ja sap què és perdre amb el seu president i fundador al parquet. Marc Gasol acabaria amb 23 punts (3/3 triples), 12 rebots, 4 assistències i 39 de valoració, la mateixa que en la seva estrena contra l’Osca (89-47). Aquell dia, en 21:38 (33:06 ahir). És clar que l’Estudiantes no és com el cuer de la lliga i, a més, un altre campió del món el 2019, Javi Beirán, acabaria amb 34 en menys de 25 minuts.

L’equip gironí, amb el debutant Maxi Fjellerup en el cinc inicial –l’argentí va liderar la reacció abans del descans, amb 9 punts gairebé seguits (40-38 triple)–, va encaixar un 20-2 entre el tercer i l’últim quart (10-1) després d’arribar a disposar d’una màxima de 7 (55-62), fonamentada des de l’encert de 6,75 m. Vecvagars en va enllaçar dos de seguits, en el que seria el novè en deu intents entre el segon i el tercer quart (1/4 en el primer, de Schaftenaar, 22-14). Els errors en accions aparentment senzilles van fer que els vermells anessin a remolc des del primer parcial (22-16, amb 6/12 de 2, comptant el 3/3 de Gasol), i la falta de contundència en defensa i sobretot en el rebot va deixar el Girona sense capacitat de reacció en els minuts finals (82-76, amb 1/2 de tir lliure del president a 1:21).

Hi ha factor J?

El Girona jugava el seu partit anterior avui fa un mes, a casa contra el Palma, i amb lesió de Jawara, absent en les sis primeres derrotes de les set prèvies a l’arribada de Marc Gasol, i també ahir. Sense Robert Cosialls, Èric Vila tornava al quatre des de l’inici i el bescanoní quedava lluny de la seva millor versió, que ofereix jugant d’aler. Ell va ser l’autor del 2-4 al contraatac, el penúltim avantatge fins al 49-50 de Josep Franch, a 6:23 per acabar el tercer quart, en la seva segona acció seguida i després d’una penetració de Vila.

L’Estudiantes, clar favorit a l’ascens directe i que continua sense perdre al WiZink Center –tenia l’aforament permès a la meitat–, havia disposat de màximes d’11 des del 22-11 (Jackson, de 6,75 m). I elevava la diferència fins a la dotzena en el darrer quart (78-66), després que els punts de Nacho Martín –jugador del Girona de 3x3– aguantessin els col·legials en el tercer quart amb tirs de mitjana distància o anotant després d’ofensiu (63-62 amb l’addicional). El Girona va arribar molt just al final i en va fer prou aguantant l’intercanvi amb què Larsen, en la continuació amb Beirán, resolia el partit a 58 segons (84-76).

39
valoració
de Marc Gasol en el seu quart partit, la mateixa que en la seva estrena contra l’Osca.

SOSTRE

A vegades la derrota ajuda, et permet mirar-te al mirall amb més claredat i menys soroll. Ho millorarem
Marc Gasol
Ens ha costat ser constants, sobretot defensivament, durant els 40 minuts. Massa cistelles fàcils