ACB

El Baxi Manresa es classifica per la copa 18 anys després

Ha superat per 104-84 el Monbus Obradoiro en un partit que no ha decidit fins els darrers deu minuts

El Baxi Manresa s’ha classificat brillantment per la copa després de guanyar el Monbos Obradoiro per 104-84 en un partit que tenia pendent de la 15a jornada. La victòria no ha estat gens fàcil pels manresans ja que no ha estat fins el darrer quart en que s’ha distanciat definitivament en el marcador. Feia 18 anys que el Manresa no es classificava per jugar la copa, l’any 2004 va ser el darrer. Moneke amb 32 punts i 39 de valoració ha estat el jugador més destacat. Thomasson ha anotat 19 punts.

El partit s’ha iniciat amb alternatives i parcials de 7-0 per cada equip, però després s’ha anivellat i el Manresa només s’ha pogut distanciar de cinc punts (18-13) en el minut set. L’Obradoiro ha sabut plantar cara als manresans i s’ha arribat al final del primer quart amb un ajustat 29-28. En el segon període el Manresa ha aconseguit nou punts d’avantatge (46-37), però els gallecs amb triples i sobretot tirs lliures (17 de 19) han arribar al descans amb una avantatge de dos punts, 54-56.

En l’inici de la segona meitat el Manresa ha incrementat la intensitat de la defensa (60-56) i amb un Moneke espectacular s’ha tornat a escapar de nou punts (68-59). Els bons minuts, però s’han alternat amb minuts en que els locals s’han encallat en atac i l’Obradoiro se n’ha aprofitat (71-72), tot i que s’ha arribat al final del tercer quart amb una curta avantatge local de 75-73.

En els darrers deu minuts el Baxi Manresa no ha tingut rival en el conjunt gallec, i un cop ha superat els deu punts de diferència (86-75), l’Obradoiro ha desaparegut de la pista. Els locals han anat ampliat el marge fins el 104-84 final.

També es va disputar el Breogán - Baskonia de la jornada 17 amb triomf del gallecs per 89-83.