ACB

Després de 18 anys el Baxi Manresa torna a la copa

Bàsquet. Ha derrotat en un partit ajornat el Monbus Obradoiro, però no se n’ha distanciat fins a l’últim quart. Moneke ha fet un recital, amb 39 punts

Baxi Manresa 104 Monbus Obrad. 84

BAXI MANRESA:Moneke (32), Valtonen (10), Thomasson (19), Pérez (9) i Sima (2) –equip inicial–; Francisco (8), Garcia (3), Steinbergs, Martínez (4), Bako (7), Vaulet (4) i Maye (6). 31/58 de 2 punts. 5/17 triples (2 Thomasson i 1 Mineke, Maye i Pérez). 27/34 tirs lliures. 42 rebots (12 Moneke). 14 assistències (3 Garcia i Thomasson). 120 de valoració (39 Moneke).MONBUS OBRADOIRO:Scrubb (14), Hobbs (3), Ellenson (12), Birutis (9) i Robertson (15) –equip inicial–, Vicedo, Okouo (8), Zurbriggen (5), Oliver, Beliauskas (6), Muñoz (7) i Suárez (5). 17/31 de 2 punts. 9/33 triples (2 Scrubb i Ellenson, 1 Hobbs, Zurbriggen, Robetson, Muñoz i Suárez). 23/29 tirs lliures. 35 rebots (6 Ellenson). 18 assistències (7 Robertson). 75 valoració (15 Scrubb i Okouo).PARCIALS:29-28, 25-28 (54-56), 21-17 (75-73) i 29-11 (104-84).

Han passat 18 anys des que el Baxi Manresa va disputar la copa per última vegada, l’any 2004, i en guanyar el Monbus Obradoiro (104-84) ho ha tornat a aconseguir aquesta temporada. El partit estava pendent de la 15a jornada, i el triomf no ha estat gens fàcil. Els manresans no es van distanciar definitivament fins a l’últim quart. Moneke va fer un recital de joc i en els 25 minuts que va jugar va anotar 32 punts i va aconseguir una valoració de 39. Thomasson també va destacar, amb 19 punts.

El partit es va iniciar amb alternatives i parcials de 7-0 per a cada equip, però després es va anivellar i el Manresa només es va poder distanciar de cinc punts (18-13) en el minut set. L’Obradoiro, que acumulava vuit derrotes en els últims onze partits, va saber plantar cara als manresans i es va arribar al final del primer quart amb un ajustat 29-28.

En el segon període, el Manresa va aconseguir nou punts d’avantatge (46-37), però els gallecs amb triples i sobretot tirs lliures (17 de 19) van arribar al descans amb un avantatge de dos punts, 54-56.

En l’inici de la segona meitat el Baxi Manresa va incrementar la intensitat de la defensa (60-56) i amb un Moneke espectacular es va tornar a escapar de nou punts (68-59). Els bons minuts de joc i d’encert, però, es van alternar amb minuts en què els locals es van encallar en atac i l’Obradoiro se’n va aprofitar (71-72), tot i que es va arribar al final del tercer quart amb un curt avantatge per als local de 75-73.

En els últims deu minuts el Baxi Manresa no va tenir rival en el conjunt gallec i, un cop va superar els deu punts de diferència (86-75), l’Obradoiro va desaparèixer de la pista. Els locals van anar ampliat el marge fins al 104-84 final.