Eurolliga

El Barça agafa ritme de creuer contra l’Asvel (84-71)

Laprovittola i Mirotic lideren els de Saras al Palau, que havien perdut tres dels últims quatre partits a l’Eurolliga

Després de tres derrotes en quatre partits a l’Eurolliga el Barça ha retrobat al Palau el camí de la victòria. L’equip ha demostrat que el pas endavant que va fer a Madrid no va ser casualitat, i arriba als 17 triomfs a Europa, els mateixos precisament que l’equip blanc, que té dos partits pendents. Laprovittola (20 punts amb 4 de 7 triples) i Mirotic (16 punts i 7 rebots) han estat els líders de l’equip.

Amb Sanli fora de combat per covid Saras ha col·locat el júnior Nnaji de center titular. El primer protagonista, amb tot, ha estat Laprovittola, que ja va ser determinant a Lió amb un festival difícil d’oblidar (8 de 12 triples). Amb dos triples i un contraatac ha col·locat l’equip ja en bona dinàmica (13-4). Mirotic l’ha acompanyat i Jokubaitis s’ha afegit a la festa en atac (26-13). El gegant Fall, sortint de la banqueta (4 de 4), ha estat l’únic maldecap. L’equip ha acabat el quart dominant el rebot (9 a 4) i tancant la cistella: 0 de 4 triples dels francesos.

El partit ha baixat de ritme en el segon quart però malgrat tot el Barça ha arribat a la seva màxima diferència després d’un dos més u d’Exum (36-19). Okobo, amb dos triples seguits, ha agafat les regnes de l’Asvel però l’equip no ha intimidat prou la defensa blaugrana, que ha continuant tancant bé el rebot tot i jugar algunes estones amb Mirotic, solvent en atac, de fals cinc i Hayes de quatre. Davies, amb dos faltes, s’ha quedat a la banqueta.

El Barça ha sortit del vestidor endollat i anant per feina, sobretot Mirotic, que amb un triple i una cistella sota l’anella ha col·locat la màxima diferència (56-37). L’Asvel les ha vist quadrades però el Barça ha perdonat jugades clares al contraatac i tirs oberts per rematar els de Lió en uns minuts de desconcert.

Amb el retorn de Laprovittola ha tornat la màgia i la diferència s’ha tornat a disparar (68-45) després de dos triples i dues entrades de l’argentí, que tant de base com d’escorta s’ha posat el partit a la butxaca.

L’últim quart s’ha convertit en un intercanvi de cistelles amb bons minuts de Davies i d’Exum, jugador que acaba contracte el mes vinent. La diferència s’ha disparat fins als 25 (84-59) però l’equip ha jugat relaxat els minuts finals i els visitants ho han aprofitat per maquillar el resultat.