FIBA Champions

El Baxi Manresa fa història i jugarà els quarts de final europeus

Derrota per 85-70 el Tofas Bursa turc i acaba primer del seu grup

El Baxi Manresa ha escrit una gran pàgina en la història del club i s’ha classificat pels quarts de final de la FIBA Champions League en un gran partit i davant la seva afició que ha omplert completament el Nou Congost. Els manresans han derrotat per 85-70 el Tofas Bursa turc i han acabat primers del grup. El Baxi Manresa ha dominat gairebé tot el partit, destacant Moneke i Sima que han anotat 14 punts cada un, i la tasca al voltant de la cistella agafant 50 rebots.

Després d’uns primers minuts de tanteig els manresans han centrat la seva defensa i amb un parcial de 15-0 s’han situat amb 12 punts d’avantatge, 19-7. Han agafat rebots i han pogut córrer al contraatac amb encert. El conjunt turc ha millorat en el segon quart i ha retallat una mica la diferència fons a només 5 punts (28-23) aprofitant els problemes per anotar dels locals, que han anotat força des de la línia dels tirs lliures, arribant al descans amb el 39-27, novament dotze punts de marge.

En l’inici de la segona meitat els manresans han tingut problemes, no han estat fins en els llençament i han fallat molts triples. Els turcs s’han apropat fins a només 3 punts (49-46). Moneke i Francisco, anotant per fi un triple, han estat fonamentals per fer un parcial de 10-0 i tornar a situar-se a més de deu punts (59-46). El Tofas Bursa ha continuant lluitant en els darrers deu minuts per apropar-se en el marcador. Els manresans han resistit, i agafant molts de rebots i fent cistelles en moments decisius s’han mantingut per davant fins aconseguir la victòria, i la classificació com a primers de grup.