ACB

El Baxi Manresa apallissa l’Andorra (94-60) i tanca la setmana gran

El Baxi Manresa ha posat la directa en el segon quart i ha atropellat avui el MoraBanc Andorra per 94-60, consolidant la seva tercera plaça de privilegi en l’ACB en un curs fins ara per emmarcar. Tanca una sèrie de tres triomfs en set dies espectacular amb la victòria a Madrid i la classificació pels quarts de la FIBA Champions League. Els màxims anotadors del conjunt de Pedro Martínez han estat Maye i Moneke, amb 13 punts cadascun. El Baxi Manresa ha anotat 14 triples en 38 intents i el Morabanc n’ha fet 7/31.

El primer quart ha estat igualat (17-14) i l’Andorra, que ha anat per davant en diverses ocasions, ha plantat cara. L’equip de Pedro Martínez ha fet el primer estrip amb tres triples seguits en el segon quart –2 de Thomasson i un de Moneke– que han situat el 28-19 després d’un inic de quart amb dèficit anotador per part de tots dos conjunts. La sagnia ha prosseguit i el parcial demolidor ha estat de 17-0 (del 19-19 al 36-19). El resultat a la mitja part ha estat de 36-21, amb un 19-7 per als locals de parcial en el segon quart. L’Andorra no ha pogut frenar l’exuberància atacant del seu rival i tampoc ha sabut desxifrar la intensitat defensiva manresana.

Els del Bages no han afluixat gens ni mica en el tercer quart i, en ple festival, han acabat de tombar l’Andorra amb un parcial de 34-22. El conjunt català ha seguit eixamplant la diferència amb comoditat fins al 94-60 final.