ACB

El Baxi Manresa cau a la pròrroga contra l’Obradoiro (98-91)

Un tap increïble de Moneke a Birutis en el darrer segon dels 40 minuts ha forçat el temps extra

El Baxi Manresa, en el retorn de Bako després de la lesió, ha perdut a la pròrroga a la pista de l’Obradoiro (98-91). Els manresans han topat amb Robertson com a botxí. El desencert en el tir exterior en el temps afegit ha estat decisiu.

Els manresans han començat llançats dominant la zona amb Sima (6 punts) i l’energia de Moneke (5). Els de Pero Martínez han agafat un màxim avantatge de vuit punts ràpidament (3-11) que s’ha anat mantenint fins a una màxima de vuit punts (14-22). Robertson (7 punts seguits) ha donat vida als gallecs que al segon període han reaccionat augmentant el nivell defensiu amb Phil Scrubb (11 punts) fent mal en atac. Un triple d’Àlex Suárez ha rubricat una remuntada important (37-29) però abans del descans els manresans gràcies a dos triples seguits de Francisco han igualat el matx abans del descans (43-41). Després del descans la igualtat ha estat la tònica predominant amb avantatges quasi sempre per l’Obradoiro. S’ha arribat a un final d’infart on Moneke ha donat avantatge amb una cistella de força i qualitat (82-83). L’Obradoiro ha respòs amb un triple de Robertson a 40 segons pel final (85-83). Sima ha empatat amb una cistella passada (85-85) i en l’última acció Moneke li ha clavat un tap impressionant a Birutis. El matx ha anat a la pròrroga (85-85).

En els cinc minuts afegits Robertson ha dinamitat la resistència del Baxi Manresa. Una cistella d’Olouo a 40 segons pel final ha sentenciat (96-91) a 1:07 perquè després els manresans han perdut la pilota.