Lliga femenina

LAURA PEÑA

BASE DEL SEDIS CADÍ LA SEU

“El Cadí la Seu és un club modèlic”

La base de Vilassar de Mar confessa el seu desig: “Vull continuar, la Seu és un lloc ideal”

Hi ha pocs recursos però van enfocats al benestar de les jugadores. No en conec cap que hagi sortit del Cadí parlant-ne malament

Laura Peña (Vilassar de Mar, 10/12/1998) va començar a fer els seus primers bots a la Unió Esportiva Mataró, on estudiava, i ràpidament de mini ja va marxar al Femení Sant Adrià. Allà va anar pujant graons i va fer el salt definitiu al Cadí la Seu l’estiu del 2019. Tres anys després d’arribar a la vila lleidatana és un referent de l’equip de Bernat Canut.

Va apostar pel Cadí molt jove. Considera que és el club ideal per qui vulgui fer un salt?
Tal com està la lliga és molt difícil fer el salt de júnior a la Lliga Femenina1. A qualsevol jove li recomano que passi per la Seu, és un lloc on donen oportunitats, on aposten, i és un lloc on no hi ha la distracció d’altres llocs. Estàs centrada el 100 per 100 en el bàsquet. No és un club amb gaires recursos, però tots estan enfocats al benestar de les jugadores i això és determinant. No conec cap jugadora que hagi sortit del Cadí i n’hagi parlat malament.
A l’estiu va pensar que farien una temporada tan brillant?
No, no. Crec que ningú. La lliga ha fet un creixement brutal en els últims 4-5 anys. Mai havia estat tan competitiva. Hem de donar molt valor al que estem fent aquest curs. Sumem set victòries en els últims vuit partits fent un gran joc. La decepció va ser la copa, però ens ha servit per sortir més fortes.
Al nivell que estan no només s’asseguraran lluitar pel títol, sinó que també tenen possibilitats de tornar a Europa. Per jugar doble competició potser faria falta una plantilla més llarga?
És obvi que s’hauria de tenir una plantilla d’11 jugadores i amb les posicions doblades de manera excel·lent. A més, les mateixes jugadores haurien de fer una pretemporada individual abans de la pretemporada de l’equip per arribar físicament a un gran nivell.
De la manera que parla del curs vinent la sensació és que vostè també s’hi inclou. La seva intenció és renovar tot i l’interès que ha rebut d’altres clubs?
M’encantaria. A veure si ens posem d’acord, que espero que sí. Estem parlant. No és un secret que aquí m’hi trobo molt a gust, i l’ambient és ideal per continuar creixent.
Quina responsabilitat dona a Bernat Canut de tot el que li està passant al Cadí la Seu?
Molta. És un entrenador que abans va ser preparador físic. Coneix la lliga, coneix les jugadores i sap donar oportunitats a qui se les guanya i les fa explotar.
Irati Etxarri ha estat la gran sorpresa del curs. El seu futur sembla lluny de la Seu. Ho entén?
Hi ha trens que no es poden deixar escapar. És brutal la temporada que està fent i s’ho ha guanyat. Té un entorn ideal i té les coses molt clares. L’únic que ha de fer és saber escollir el lloc que més li convingui.
El bàsquet femení està canviant amb molta més permissivitat de contactes i més físic?
Sí. No sé cap on volen que vagi la lliga, però l’arbitratge ara permet molts més contactes. Aquest any ja hem vist situacions sorprenents que abans eren falta. La jugadora talentosa que abans podia jugar fàcilment ara també necessita tenir físic, les dues coses han d’anar juntes. Només hi ha un camí, que és treballar més físicament.
Estan entrant molts clubs ACB en la Lliga Femenina després del València o el Saragossa. Ara el Barça CBS. És positiu?
Tot el que ajudi a potenciar el bàsquet femení és bo. El tracte ha de ser com en el masculí, i els clubs ACB tenen estructures per ajudar a fer que hi hagi equips femenins sòlids.
Les més de 90.000 persones que van veure el Barça-Madrid de futbol ajuden a la visibilitat de l’esport femení. Què en pensa?
Penso que en el bàsquet femení ja fa molts i molts anys que fem les coses bé. La selecció espanyola ha estat molts anys en primera línia, amb medalles i amb referents, i no se li ha donat mediàticament el ressò que es va donar al partit del Barça de futbol. M’agradaria que hi hagués un pas endavant en aquest sentit.
Avui (20.30 h) jugueu contra l’Uni. Com veus el derbi amb el dubte d’Irati i amb alguna jugadora gironina tocada?
Està clar que juguen en una altra lliga, amb Perfumerías i València. És un rival a tenir sempre en compte. No estan en la millor dinàmica pel tema de les lesions, però l’Uni és l’Uni i saben el que és competir i tenen qualitat i experiència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)