LEB Or

MADS STÜRUP

ALER DEL BÀSQUET GIRONA

“Em sento com a casa”

“Estem en el moment que ens agrada a tots”

“Confio molt en nosaltres, hi ha molt bons equips i tots volem el mateix”

Patrocini

Mads Stürup (1,98 m, 1997) és un dels cinc jugadors del Girona que no s’han perdut cap partit en tot el curs, i en el de demà contra el Força Lleida (12.30 h), es retrobarà amb el que va ser el seu entrenador la temporada passada al Pardinyes de la LEB Plata, Gerard Encuentra. “Som molt bons amics i jo, als meus amics, sempre els vull guanyar”, diu l’aler danès, “content d’haver-ho jugat tot”, igual que Franch, Sàbat, Vila i Sorolla.

S’acosta l’hora de la veritat...
Es nota, a l’equip, que estem en el moment de la temporada que ens agrada a tots. Els partits tenen un valor molt alt i ara ens en queden quatre per acabar al més amunt possible i amb les millors sensacions de cara al play-off.
El primer objectiu és el factor pista, perquè el Lleida el tenen a tres victòries i amb 86-65 allà.
Seria molt important per a nosaltres. I més encara veient com està Fontajau últimament; ens dona molta força: l’afició està increïble i serà millor tenir més partits a casa.
Diumenge es van situar quarts amb el 99-74 contra l’Oviedo, amb una gran defensa en la segona meitat.
A vegades tenim minuts molt bons en atac, també en defensa, però al darrere hem d’estar sempre bé perquè hi haurà cops que no entraran les pilotes. O que els altres ens defensin millor. La defensa l’hem de controlar, és clau per a nosaltres.
També són un equip molt diferent depenent de si els entren els triples. Amb les defenses tancades sobre Marc Gasol encara més?
Els altres equips sempre preparen plans més específics per posar-li les coses difícils. I a vegades ens deixen més alliberats, però si juguem sempre a un ritme alt, defensant bé i anotant més fàcil corrent, tindrem més confiança per als tirs de tres.
És la seva primera experiència a la LEB Or. Com s’hi troba?
Estic molt content, tant a l’equip com a la ciutat de Girona. Hi estic molt còmode, gaudeixo de l’experiència en un equip en el qual ara tenim una gran plantilla.
A Dinamarca juga amb la selecció absoluta. El segueixen en el seu dia a dia amb el Girona?
Hi ha molta gent que sí, i també quan va sortir la notícia que en Marc s’incorporava a l’equip va tenir molta repercussió.
Quan era a Tenerife va debutar a l’ACB i a Europa, quins objectius personals tenia quan va arribar aquí? Pujar amb el Girona seria massa...
Jugar al més amunt possible, pujar. Miro de no pensar-hi, en els meus objectius personals, en el dia a dia, i centrar-me en els de l’equip, més enllà de millorar allò que puc millorar. No sé on arribaré però donaré el cent per cent per millorar dia a dia.
Ara que encara no s’han vist les cares a Fontajau, tan bon entrenador és Gerard Encuentra?
Sí, i tant. La veritat és que a molta gent la sorprèn la temporada que estan fent, però jo estava convençut que amb ell anirien bé, tan bé no ho sé. És molt bo: dona confiança.
Parlant d’entrenadors, a l’Estudiantes, que serà el següent que vingui a Fontajau després del Força Lleida, hi ha hagut canvi. En el ‘play-off’, de vuit, només en pujarà un.
Jo confio molt en nosaltres mateixos. Després s’ha de veure què passa: hi ha molt bons equips i tots volem el mateix. Només puc dir que contra l’Estudiantes ens prepararem al màxim per veure en quin nivell estem.
No sé si sap que Dinamarca s’ha posat d’exemple del país que volem arribar a ser. Hi veu similituds?
La veritat és que mai m’ho havien dit d’aquesta manera. La gent sí que em pregunta moltes vegades com és la nostra societat i em sembla un tema interessant de debatre. I sí que hi veig moltes semblances, en les ciutats. Hi ha, per exemple, les bicicletes, que aquí en veus moltes i allà també. Més enllà d’això, hi ha moltes semblances, com per exemple que l’altre dia amb l’equip vam anar a recollir brossa a fora de Fontajau, i aquest és un tema en què a Dinamarca crec que anem molt avançats respecte a altres llocs. I hi veig una mateixa sensibilitat, aquí, i per això em sento com a casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)