FIBA Champions

Feu més història

Bàsquet. FIBA Champions League. El Baxi té el repte de coronar-se a Europa i ser llegenda com el mític TDK de ‘Chichi’ Creus o Singla campió ACB

En els 91 anys d’història del Bàsquet Manresa hi ha partits que sempre seran recordats: el partit definitiu contra el TAU que va valer el títol de l’ACB que va convertir en llegenda aquell TDK Manresa. O aquell TDK campió de la copa a Múrcia. Avui i sobretot diumenge seran dos dies d’aquells que els aficionats segur que no oblidaran mai. Ho recordaran perquè la marea vermella que s’ha desplaçat fins a Bilbao per conquerir el primer títol europeu de la història del Nou Congost ho ha fet convençuda que el repte és possible. Si alguna cosa ha demostrat aquest Baxi Manresa és que els miracles són possibles. D’ambició i d’il·lusió van sobrats. I dues llegendes com Chichi Creus o el capità d’aquell històric TDK, Jordi Singla, han volgut estar al costat dels nous herois de la capital del Bages per passar-los el testimoni perquè ells també poden convertir-se en un equip de llegenda.

El repte comença aquest vespre (21 h, Esport3) contra un Ludwigsburg que fins arribar aquí ha mostrat el seu joc alegre i directe. Guanyar la competició suposa prestigi i un milió d’euros que per a un dels pitjors pressupostos de l’ACB serien una injecció total.

Amb ‘ADN Manresa’

Si alguna cosa ha aconseguit Josep Sáez és donar credibilitat al projecte. President català, tècnic català (Pedro Martínez), director esportiu català (Xevi Pujol), capità català (Guillem Jou), mite català (Rafa Martínez), referents catalans (Dani Pérez, Dani García i Yankuba Sima) i una ciutat de 70.000 habitants entregada. Tot encaixa, però falten dos passos més. El primer, avui contra un rival també d’una petita població de 90.000 habitants. Si el Baxi passa a la final, diumenge toparà, probablement, amb el Tenerife, un rival que ja ha guanyat la competició el 2017 –també l’han guanyat el Burgos (2020, 2021), l’AEK (2018) i el Virtus Bolonya (2019)– o el Hapoel Holon israelià.

LA PRÈVIA

El que ja hem assolit és que hagi tornat la il·lusió a Manresa i el bàsquet sigui el tema de conversa al carrer
Josep Sáez

Hi seran Dani Pérez, ‘Cisco ’ i 2.500 seguidors

Qui no es perdrà la cita són dos dels tres bases de l’equip que han estat baixa els últims partits: Dani Pérez i Francisco. Són baixa Dani García i Guillem Jou. Qui tampoc fallarà és l’afició d’un Baxi que s’ha desplaçat en massa fins a Bilbao. Seran més de 2.500 aficionats que seran superioritat, davant dels quasi un miler d’israelians, tres-cents del Tenerife i uns cent alemanys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)