Lliga femenina

Laia Palau anuncia avui el seu futur a Fontajau

Bàsquet. La jugadora de l’Uni Girona (42 anys) continuarà vinculada al club a través de l’acadèmia que portarà el seu nom

La jugadora de l’Uni Laia Palau (42 anys) ja ha pres una decisió definitiva sobre el seu futur i el comunicarà aquest matí en una roda de premsa a Fontajau (10 h) al costat del president del club, Cayetano Pérez. La barcelonina, que es va retirar de la selecció espanyola després dels Jocs de Tòquio de l’any passat, va arribar a l’Uni l’estiu del 2018 i va anar renovant temporada per temporada. Amb el club gironí ha guanyat tres lligues catalanes, una lliga espanyola (2018/19), una supercopa (2019/20) i una copa (2021). A més, ha jugat unes semifinals de l’Eurocup i s’ha classificat dos cops per als quarts de final de l’Eurolliga, competició en què és la màxima assistent de tots els temps.

Lesionada

Palau no va poder acabar l’últim partit de lliga, en les semifinals contra el València, per una lesió al bessó, la mateixa que es va fer a principi de temporada i que la va tenir apartada de l’equip unes quantes setmanes.

Palau va debutar en la lliga femenina en el CE Universitari, equip amb el qual va guanyar la lliga el 2003 abans de fer el salt al Bourges primer i al Ros Casares després. A València va aixecar la seva primer Eurolliga (2012). També va ser campiona d’Europa amb el Praga (2015), equip amb el qual va jugar quatre temporades abans de fer un break per emigrar a la lliga australiana, on va quedar sorpresa per l’exigència dels entrenaments i dels partits després d’anunciar una primera retirada de les competicions internacionals. El Bourges la va repescar el 2018 i uns mesos després aterrava a Girona per formar la millor parella de bases de la lliga amb Núria Martínez. Sota la direcció d’Èric Surís l’equip va acabar aixecant la lliga. En aquestes quatre temporades ha jugat 190 partits.

La jugadora continuarà vinculada a l’Uni, sigui com a membre de la primera plantilla o com a directora de la nova acadèmia que portarà el seu nom. El projecte té com a objectiu recuperar els equips de base per al club després del trencament de l’acord amb el GEiEG.

LA DADA

190
partits.
Són els que ha jugat Laia Palau amb l’Uni des de la seva arribada a l’equip l’estiu del 2018
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)