ACB

Mor Okulaja, exjugador del Barça i el CB Girona

Bàsquet. L’alemany, revelació de la lliga a Girona el 2001, va acabar fitxant pel Barça com a substitut de Pau Gasol

Ademola Okulaja, un dels grans jugadors del Casademont de les temporades 2000/01 i 2003/04, va morir ahir després d’una llarga batalla contra el càncer, segons va avançar el mitjà alemany especialitat en bàsquet Basketball in Germany (BIG). Okulaja també va ser l’escollit per Aíto García Reneses per substituir Pau Gasol en el Barça (2001/02) quan aquest va fer el salt a l’NBA (Memphis Grizzlies).

El fitxatge d’Okulaja, nascut a Nigèria, va ser un dels grans encerts de l’etapa prèvia a l’Akasvayu. A banda de dos americans de gran qualitat (Toolson i Stewart), gràcies a la llei Bosman els clubs van anar incorporant de forma gradual jugadors de la Unió Europea. L’aler pivot, que venia de l’Alba Berlín, va completar una temporada espectacular: 34 minuts per partit, 20 punts i 8,3 rebots.

Va establir una bona connexió amb l’actual entrenador del Real Madrid, que va trobar en Okulaja el millor aliat per les seves assistències. En aquell equip, dirigit per Trifon Poch, també hi eren Paul Fortier, Quique Moraga, Xavi Sánchez-Bernat, Xavi Vallmajó, Toni Espinosa, Gerard Darnés i un joveníssim Jordi Trias, que va jugar cinc partits.

Al Barça va jugar al costat de l’actual entrenador –Saras Jasikevicius–, Navarro, Digbeu, Karnisovas, De la Fuente i Dueñas. Va fer una bona temporada, amb 39 partits (15,5 punts i 6,7 rebots), però l’equip no va aixecar cap títol i amb l’arribada de Pesic, Bodiroga i Fucka es va quedar sense lloc a l’equip.

El 2003 va tornar a Girona. Va jugar 24 partits (14,5 punts i 6,2 rebots). També va jugar a l’Unicaja, el Benetton i el Pamesa, entre altres, i va ser una peça clau en la selecció del seu país en el mundial del 2002, en què l’equip va aconseguir el bronze.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)