Lliga femenina

Laia Palau diu adeu en un emotiu comiat a Fontajau

Laia Palau (42 anys) ha anunciat aquest matí a Fontajau la seva retirada del bàsquet professional després de quatre defensant la samarreta de l’Uni Girona. Ho ha fet a Fontajau al costat de Cayetano Pérez, el president d’un club amb el qual continuarà tenint una vinculació directa amb la creació de l’acadèmia que portarà el seu nom. Palau ha estat la capitana de l’equip aquestes dues últimes temporades. El club li retirarà el dorsal 3 i la seva samarreta estarà penjada a fontajau amb tots els honors. A la roda de premsa hi han assistit jugadores com Laia Flores i Maria Araújo; Anna Caula, la secretària General de l’Esport i l’Activitat Física i exentrenadora de l’Uni o Marc Gasol el president del Bàsquet Girona, a més de representants federatius i els seus pares. “Deixo de jugar però mantindré el meu idil·li amb el bàsquet aquí a girona”, ha explicat Palau, que ha sentenciat: “El bàsquet és la meva vida.” Ha agraït emocionada als seus pares que l’hagin acompanyat sempre en l’aventura. “La retirada és el moment més difícil però ara tocava. No em veia jugant amb 45 anys”. En l’acte, fet a la pista de Fontajau, s’ha vist un vídeo amb un missatge de companyes seves de totes les èpoques.

Tot i que la base internacional va mantenir fins les darreres setmanes de competició la porta oberta a renovar una temporada més com a jugadora finalment ha decidit penjar la samarreta després del seu curs més complicat a Girona. De fet, en el seu últim partit com a jugadora professional, la tornada de les semifinals de la lliga a València (5 de maig), no va poder acabar per una lesió al bessó. El mateix problema li va impedir començar la temporada. Es va perdre la lliga catalana i la supercopa. Malgrat això, en aquesta última temporada ha jugat 51 partits entre les competicions de la FEB i l’Eurolliga. En total ha jugat 190 partits amb l’Uni, club amb el qual ha aixecat una lliga i una supercopa (2019), una copa (2021) i tres lligues catalanes (2019, 2020 i 2021). També va jugar les semifinals de l’Eurocup –cap equip català havia arribat tan lluny– i amb les seves companyes s’ha classificat dues vegades per als quarts de final de l’Eurolliga, una altra de les fites del club.

Llegenda viva

Palau, que l’any passat es va retirar de la selecció espanyola absoluta, és la jugadora de més impacte de la història del bàsquet català des que el 2003 el CE Universitari-Barça aixequés contra tot pronòstic en un cinquè partit memorable la lliga contra el Ros Casares amb Carme Lluveras a la banqueta, una de les entrenadores i persones més rellevants de la seva carrera.

Després d’una etapa en el Bourges va aixecar la seva primera Eurolliga amb el Ros Casares, un èxit que repetiria el 2015 amb el Praga. A l’Eurolliga, en les files de l’Uni, s’ha confirmat com la millor assistent de la història de la competició i ha viscut nits màgiques a Fontajau, tot i que la pandèmia va obligar a jugar a porta tancada la finestra de la temporada passada.

L’acadèmia

La feina de Laia Palau a Girona no s’ha acabat malgrat tot. Ha explicat que treballarà amb els equips de la base que sorgeix del trencament amb el GEiEG. Pérez ha confirmat que en serà la cap visible

Un cop girat full l’ambició passa a ser una de les prioritats del projecte, que vol convertir els equips de base del club en referent del bàsquet català i estatal. També col·laborarà amb la federació catalana.

HOMENATGE

El club li retirarà el dorsal 3 i la seva samarreta estarà penjada a Fontajau
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)