Eurolliga

Inacceptable

El Barça no té l’ambició per rematar el Madrid (47-34), els blancs ressorgeixen amb un 2-19 impensable, anoten 53 punts en el segon temps i els blaugrana queden eliminats

Mirotic (39 de valoració) està massa sol

Barça 83 Real Madrid 86

FC BARCELONA:Calathes (4), Laprovittola (17), Exum (7), Mirotic (26), Sanli (2) -cinc inicial-, Davies (15), Smits (1), Hayes, Abrines (7), Higgins, Kuric i Jokubaitis (4). 22/43 de 2. 8/20 triples (4 Mirotic, 3 Laprovittola i 1 Abrines). 15/21 lliures. 34 rebots (12 Mirotic). 20 assistències (9 Calathes) i 89 de valoració (39 Mirotic),.REAL MADRID:Williams-Goss, Causeur (18), Hanga (4), Deck (7), Yabusele (18) -cinc inicial-, Rudy Fernández (3), Abalde (7), Poirier (6), Tavares (8), Llull (15) i Taylor. 22/44 de 2. 8/21 triples (4 Yabusele, 1 Causeur, 1 Rudy, 1 Abalde i 1 Llull). 18/22 lliures. 35 rebots (7 Deck). 14 assistències (3 Hanga) i 95 de valoració (24 Yabusele).PARCIALS:19-19, 26-15 (45-34); 11-26 (56-60) i 27-26 (83-86).

Cop duríssim a Belgrad. Inesperat per com arribaven els dos equips a la cita i sobretot quan en el tercer quart el Barça dominava de 13 punts i tenia contra les cordes el Madrid, que amb la lesió de Williams-Goss s’havia quedat sense base. Però els blaugrana no van saltar a la pista després del descans amb la mentalitat guanyadora necessària per rematar el Madrid. I quan a l’equip blanc li dones vida no la desaprofita. Va despertar Llull i sobretot la pèrdua d’algun rebot defensiu clau –Sanli va estar desaparegut i els exteriors no van tancar tampoc el rebot– va ser decisiu. Laso, qüestionat tot el curs, surt reforçat, mentre que Jasikevicius no va saber com fer que els seus no líders també aportessin, perquè els actors secundaris van estar desapareguts. Mirotic (39 de valoració) i Laprovittola (17 punts) no poden fer més en una plantilla amb 14 jugadors. Hi ha jugadors que han de fer un pas endavant. Mirotic acumula 3 anys sense corona.

La posada en escena del Madrid va ser amb sorpresa, ja que va deixar Tavares i Porier a la banqueta i va jugar amb Yabusele castigant i desequilibrant davant Sanli. El francès va anotar 10 punts seguits (8-14). William-Goss es va lesionar al turmell als 51 segons i ja no va poder jugar més. L’entrada de Davies va donar més polivalència i el despertar de Mirotic va servir per remuntar el matx (15-14). Els blancs, però, van fer una petita estirada després d’un triple de Rudy (20-25). El canvi de dinàmica, però, va arribar des de darrere, ofegant els blancs amb una defensa amb alternatives que va generar molts dubtes als de Laso. El Barça va obrir forat abans del descans (45-34) sobretot amb Laprovittola assumint galons (11 punts).

Només d’arrencar el tercer quart els blaugrana van agafar una màxima de 13 punts (47-34). El partit el tenien molt controlat fins al 54-43, quan literalment el Barça va quedar clavat, ja que en els últims cinc minuts del tercer quart només va anotar dos punts i va encaixar un parcial imprevist de 2-19 (56-62). Jasikevicius va necessitar la millor versió de Mirotic, per qui van passar totes les pilotes. El montenegrí, l’MVP de l’Eurolliga, va situar el Barça a només quatre punts (64-68), contra un Causeur impressionant, després d’anar perdent de 7 punts (61-68). Laprovittola va donar vida amb dos triples seguits i Mirotic va empatar (75-75). Es va entrar en un final a cara o creu en què els petits detalls van marcar la diferència. I els detalls i la fam va ser totalment blancs amb un tap de Poirier sobre Laprovittola i després amb un rebot ofensiu de Deck sobre un Exum totalment desdibuixat. Demà, càstig amb el partit pel tercer lloc (16 h).

LES DADES

2-19
parcial
del Madrid en els últims 5 minuts i mig del tercer quart i inici de l’últim període (del 54-43 al 56-62)
14
Final Four
ha perdut el Barça perquè només ha estat capaç de guanyar dos títols en 16 presències
5-2
balanç
del Barça contra el Madrid aquesta temporada. Va perdre la supercopa, va guanyar-li cinc partits seguits i va perdre ahir

Laporta, sí; Oriola i Sergi, no

Joan Laporta va arribar a l’Stark Arena acompanyant d’alguns directius i d’Enric Masip; va seure a primera fila al costat de tres llegendes blaugrana: Nacho Solozábal, Epi i Norris. Laporta havia coincidit amb Pesic i Bodiroga dinant. El president marxa avui cap a Torí, on demà juga la final de la Champions femenina el Barça. D’altra banda, els que van quedar fora de la convocatòria de Jasikevicius van ser el capità, Pierre Oriola, i el jove del planter Sergi Martínez perquè hi havia 14 jugadors disponibles.

Popovich, un campió NBA a l’Stark Arena

A la graderia van destacar diferents personalitats, però una que va rebre moltes peticions de fotografies va ser Gregg Popovich, el mític entrenador campió de l’NBA dels Spurs. Amb ell també hi havia altres llegendes com ara Spanoulis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)