ACB

El Baxi Manresa queda eliminat i Rafa Martínez es retira (74-83)

L’aparició de Deck, fent de base, en un final d’infart ha estat determinant per trencar la resistència manresana

El Baxi Manresa ha tancat una temporada històrica després de perdre el segon partit dels quarts de final (0-2) contra el Madrid (74-83). Els manresans però han quedat eliminats amb el seu segell habitual donant-ho tot i la baixa de Dani Pérez que, tot i haver-se infiltrat, ho ha intentat però no ha pogut jugar. Ha estat el darrer partit de Rafa Martínez com a jugador en actiu a l’ACB i que ha estat ovacionat a 20 segons pel final pel Nou Congost.

El matx ha començat amb un Baxi posant en problemes al Madrid i li ha situat una zona 3-2 per generar-li problemes. Però l’encert exterior dels de Pablo Laso amb una sèrie de 6/12 triples) ha fet que la diferència creixés fins un màxim de set punts (18-25) després de dues cistelles des de 6,75 metres de l’exmanresà Sergi Llull que avui s’ha convertit en el màxim assistent de la història en un play-off. Però ha reaccionat el Baxi amb un nou parcial d’11-2 (34-29). Abans del descans però vuit punts seguits de Rudy han provocat un nou parcial de 2-12 (36-41) abans d’arribar al descans (39-41).

Al tercer quart els manresans han intensificat la seva defensa ofegant el Baxi mentre els blancs han continuat creixent després d’un triple de Yabusele (46-55). El Baxi ha despertat només comença el darrer quart després d’una sèrie de 6 triples seguits fallats dels blancs. La reacció del Baxi s’ha consolidat amb un triple de Moneke (61-59) a 7 minuts pel final. Moneke ha tornat a anotar provocant el temps mort de Pablo Laso (63-59). El parcial ha estat de 15-2 amb dos tirs lliures blancs. Deck ha trencat la mala ratxa amb un triple (63-62). Un 2+1 de Llull ha capgirat el marcador (65-66). Moneke ha tornat a assumir responsabilitat (67-66). Però en un final d’infart l’aparició de Deck ha estat determinant amb tres accions consecutives per trencar el matx (72-78 a 1:31 pel final).