LEB Or

Festa grossa a Barris Nord

Bàsquet. LEB Or. L’ICG Força Lleida no falla davant de la seva afició, supera el Càceres en el cinquè assalt i segella el bitllet per a la fase d’ascens a Fontajau

Lleida 79 Càceres 70

ICG FORÇA LLEIDA:Badji (13), Schreiner (3), González (4), Marcos (16), Carrera (10) –cinc inicial–; Hughes (4), Cuellar (2), Lafuente (2), Rubin, Cleare (15) i Kavas (10). 18/39 de 2. 6/21 triples (2 Marcos, 2 Kavas, 1 Hughes, 1 Schreiner). 25/32 tirs lliures. 40 rebots (9 Carrera). 19 assistències (5 González). 101 de valoració (20 de Cleare).CÀCERES PATRIMONIO DE LA HUMANIDAD:Mbala (5), Schmidt (16), Sanz (7), Belemene (16), Toledo (2) –cinc inicial–; Díaz, Rodríguez (6), Lobo (7), Olaizola (2) i Dukan (9). 12/38 de 2. 12/28 triples (4 Schmidt, 4 Belemene, 2 Sanz, 1 Rodríguez, 1 Lobo). 10/17 tirs lliures. 31 rebots (8 Mbala). 15 assistències (7 Sanz). 57 de valoració (12 Belemene).PARCIALS:25-25, 21-18 (46-43), 14-10 (60-53) i 19-17 (79-70).

Després d’una sèrie de quarts de final duríssima, l’ICG Força Lleida va poder cantar victòria en el cinquè assalt contra el Càceres i celebrar festa grossa en un Espai Fruita-Barris Nord amb més de 5.000 aficionats, com feia molt temps que no es veia. L’equip de Gerard Encuentra va saber superar una fase d’un cert descontrol a l’inici del tercer quart i es va guanyar amb tot mereixement el bitllet per a la fase d’ascens a l’ACB, que es disputarà el cap de setmana vinent a Fontajau. El rival en les semifinals de dissabte serà el Bàsquet Girona (20 h) en un derbi català d’alt voltatge.

Impulsat per Juani Marcos, el conjunt local va colpejar primer (12-5), però l’equip extremeny amb una espectacular sèrie de 5 de 5 en triples va capgirar el resultat (18-21). El Lleida va replicar a còpia de tirs lliures i el primer quart va acabar amb taules (25-25). Després d’un intercanvi de triples, el Lleida va prendre la iniciativa, aprofitant la inspiració de Matej Kavas i el domini d’Ibou Badji en el joc interior (46-40). Però el Càceres continuava amb percentatges molt elevats des de la línia de 6,75 m (8 de 14 a la primera part) i amb l’encert de Jorge Sanz deixava el parcial al descans amb un ajustat 46-43.

Cleare, decisiu

Després de la represa, tots dos equips van rivalitzar en pèrdues de pilota i precipitació. La tensió i els nervis es palpaven sobre la pista i a la banqueta, i l’equilibri es mantenia en el resultat. Després d’un temps mort de Gerard Encuentra, els ànims locals es van asserenar i amb un parcial de 9-2 (60-53) va poder arribar a l’últim quart amb una renda de 7 punts. L’aportació de Shaquille Cleare en aquests instants d’embranzida lleidatana va ser determinant. Amb una gran defensa, sota la direcció de de Marcos i Cleare marcant territori sota l’anella, els locals van anar guanyant terreny al seu rival i ampliaven l’avantatge per sobre dels 10 punts (66-55). El Càceres, però, no havia dit la seva última paraula, i amb tres triples consecutius va tornar a equilibrar el resultat (70-68). El Lleida va tallar a temps la remuntada visitant i amb el seu poderós joc interior va tornar a redreçar el rumb per segellar la victòria i continuar la festa a Barris Nord.