LEB Or

El Bàsquet Girona i el Lleida s’enfrontaran per quart cop

Bàsquet. LEB Or. Cada equip ha guanyat amb solvència el partit al seu pavelló i els gironins van guanyar a la Lliga Catalana, però cap dels tres duels anteriors va tenir tots els protagonistes

La semifinal catalana de la LEB Or entre el Bàsquet Girona i l’ICG Força Lleida de dissabte vinent (20 h, Esport3) serà la quarta vegada que els dos equips es veuen les cares aquest curs. Però amb la plantilla al complet només serà aquesta vegada perquè les anteriors cites havien estat en circumstàncies molt diferents i sense totes les darreres incorporacions. El primer cara a cara va ser al setembre, en la prèvia de la lliga catalana LEB que es va disputar a Platja d’Aro, amb victòria gironina (82-66), però a l’equip lleidatà hi faltaven peces clau com Juani Marcos, Kavas, Shaq o Schreiner, que estava en baixa forma. A la lliga regular de la LEB al Barris Nord la superioritat dels lleidatans va ser total amb la lesió de Marc Gasol en el minut 3 (86-65). A la tornada a Fontajau, ja amb Marc Gasol, amb Urtasun, Fjellerup i Marc, el correctiu va ser dels de Jordi Sargatal (97-80). El tècnic de l’ICG Força Lleida, Gerard Encuentra, va assegurar ahir: “Al carrer es respira bàsquet, hi ha nens al pavelló que pot ser que s’enganxin a aquest esport; com a ciutat feia molts anys que no vivíem una temporada així disputant el play-off i encara queda temporada per continuar somiant.”

Com frenar Marc Gasol

El tècnic lleidatà va recordar que superar el Girona no és utòpic: “Hem guanyat els tres participants de la final four, no ens fa por cap equip, tot i que evidentment el Girona és un dels favorits pel fet de jugar a casa; nosaltres seríem més forts amb el factor Barris Nord si l’haguéssim jugat a Lleida.” “Marc Gasol domina la lliga i segurament dominaria l’ACB però no pot guanyar ell sol i és l’estratègia que hem de seguir; serà determinant, però, que la resta no sumi i aquí guardo les nostres armes per si ens surt bé.”

Madrenas: “Estem a punt”

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va mostrar ahir la satisfacció que suposa per a la ciutat aquest repte: “Esperem que sigui l’empenta definitiva perquè el Girona torni a l’ACB després de tants anys. Seria un impuls per al bàsquet, per a l’esport de base i per a tota la demarcació. Ja tenim l’Uni Girona i ara que pugui tornar a ser el bàsquet masculí seria molt important per a la ciutat.” Madrenas també va afegir, en declaracions a RAC1, que la final four serà un èxit i que esperen posar la rúbrica amb l’ascens a l’ACB: “A Girona estem acostumats a fer molts esdeveniments esportius, proves d’abast internacional, com ara de ciclisme, o tornejos, i Fontajau serà una olla de pressió perquè ens estimem l’esport. La ciutat estarà amb els braços oberts i la ciutat no fallarà.”

LES XIFRES

3:23
minuts
va jugar Marc Gasol al Barris Nord perquè es va lesionar; no va ni llançar a cistella
22 i 21
victòries
van sumar de 34 partits el Lleida i el Girona, que van acabar tercer i quart, respectivament
5.500
espectadors
és el sostre del Lleida al Barris Nord divendres passat
3.814
espectadors
és el sostre a Fontajau en el partit contra l’Estudiantes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)