Lliga femenina

La icona Laia Palau rebrà la Creu de Sant Jordi

Bàsquet. L’exbase de l’Uni Girona es va retirar el mes de maig passat als 42 anys després de convertir-se en una llegenda d’aquest esport a Catalunya

“Per la seva trajectòria en el bàsquet femení d’elit, esport del qual ha esdevingut una jugadora referent tant en l’àmbit català com en l’internacional. Amb dotze medalles, és la basquetbolista més llorejada de la història a Catalunya.” Aquesta és l’argumentació per la qual la Generalitat de Catalunya premia Laia Palau amb la Creu de Sant Jordi. La Generalitat ha anunciat les vint persones i deu entitats de diferents àmbits que reben aquest reconeixement el 2022. Laia Palau s’ha retirat aquesta temporada, amb 42 anys, després d’una trajectòria brillantíssima, amb un palmarès espectacular, que ha tingut l’última etapa en l’Uni Girona. Ara lidera un projecte conjunt entre l’Uni Girona i el Bàsquet Girona per a la formació de joves jugadores.

L’acte de lliurament de les Creus de Sant Jordi se celebrarà el dia 11 de juliol (19 h) al Teatre Monumental de Mataró. La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat d’honorar les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya.

Un grup selecte

En el món del bàsquet hi ha hagut moltes llegendes que han aconseguit el guardó a títol individual i també com a entitat. Entre els escollits hi van ser Juan Antonio San Epifanio (1996), Joan Creus (1998), Pere Gol (2000), Enric Piquet (2008), Pau Gasol (2021) i la Federació Catalana de Bàsquet (FCBQ) el 2000 i clubs amb secció de bàsquet com ara el Barça (1992), el GEiEG (1994), Lluïsos de Gràcia (1996), Sícoris de Lleida (1997), Círcol Catòlic Badalona (2004), Club Natació Sabadell (2005) o Reus Deportiu (2013).

ÚLTIMA EDICIÓ

Van rebre aquest guardó Alèxia Putellas (Barça de futbol) i Pau Gasol (ex-NBA)
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)