ACB

L’Uni Girona i el Bàsquet Girona rebran 100.000 euros de subvenció de l’Ajuntament

L’Ajuntament de Girona té previst aprovar dilluns una partida per augmentar les subvencions el Bàsquet Girona –de 25.000 euros a 100.000 euros–, l’Uni Girona –de 90.000 euros fixos més 30.000 euros variables a 100.000 euros fixos– i el Club de Patinatge Artístic Girona –10.000 euros. La proposta de l’equip de govern tirarà endavant, si no hi ha cap imprevist, perquè ha rebut el suport del grup socialista.

La portaveu socialista, Sílvia Paneque, ha explicat que el PSC ha arribat a un acord amb l’equip de govern “perquè té un gran interès per a Girona, la nostra ciutat, sumar tots els esforços a l’Spar-Uni Girona i al Bàsquet Girona. Fan les coses bé, parlen bé de la nostra ciutat, som-hi! En aquesta línia, l’Ajuntament ha d’insistir i aprofitar l’oportunitat del gran èxit dels clubs esportius de Girona. Insistir-hi!”.

L’aportació municipal serà de 100.000 euros per a cadascun d’aquests dos equips durant les properes tres temporades.

També hi haurà una modificació de crèdit per poder fer efectiva la contractació de dues persones, durant 9 mesos, per fer reparacions i millores en diverses instal·lacions esportives de la ciutat. “Un dels elements claus de ser una ciutat d’èxit en l’esport també és tenir cura de l’esport de base i que això ha estat una feina de moltíssimes persones durant dècades”, diu Sílvia Paneque.

Guanyem vol un tomb

El grup Guanyem Girona creu que ara cal “fer un tomb estratègic” a la proposta que ha presentat el govern perquè suposa un augment considerable de les partides establertes. “Si financem l’esport professional és perquè hi hagi contrapartides que beneficiïn la ciutadania”, explica el regidor Pere Albertí. Guanyem condiciona seu vot favorable a les subvencions als clubs a la incorporació de diverses partides que permetin fomentar l’esport base a la ciutat així com la reforma de diversos entorns de centres escolars. “La tasca de l’Ajuntament de Girona ha de ser la de fomentar els petits projectes esportius que donen vida al dia a dia de la ciutat i que creen teixit social”,comenta Albertí, que considera que la proposta inicial que vol portar el govern al ple “s’oblida de les entitats esportives de base”. En qualsevol cas, amb el suport del PSC, l’equip de govern en fa prou per aprovar la proposta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)