ACB

Albert Sàbat tanca el cercle

Bàsquet. El base de Llagostera, que rebrà un homenatge a Fontajau, posa fi a la seva etapa com a jugador amb l’ascens del Girona, amb qui continuarà a l’ACB en el cos tècnic que lidera Aíto

Albert Sàbat (1,82 m, 1985) es retira com a jugador amb l’ascens a l’ACB amb el Bàsquet Girona com a colofó. Era el tercer curs del base de Llagostera al club de Marc Gasol, al qual va arribar fa tres anys després de quatre temporades en la màxima categoria entre la Penya i l’Obradoiro. El capità de l’equip que va pujar el 19 de juny –és el quart després dels tres seguits del 2013 al 2015 entre Alacant i Burgos– va debutar a l’ACB amb el Casademont Girona (2002/03) quan era jugador de l’Adepaf –el vinculat, a l’EBA– i rebrà l’homenatge del club i de l’afició en un partit aquesta propera temporada. Sense ser titular en cap partit al Casademont i havent-hi estat dues temporades senceres, amb més protagonisme a l’equip, va emprendre l’aventura professional lluny de casa.

Sàbat, l’únic que ha jugat als tres clubs professionals de Girona del segle XXI –al Sant Josep de LEB Or el curs 2009/10– posa fi a vint temporades com a professional i, retirat i amb la titulació d’entrenador superior, s’incorpora al cos tècnic que liderarà Aíto, del qual és el primer confirmat. En la categoria en què ja no jugarà hi ha disputat 168 partits en set cursos. Una mitjana de 6 punts (36,4% en triples), 1,4 rebots, 3 assistències i 6,2 de valoració en 18 minuts són els seus números.

8,3 punts de mitjana per partit (35,6 % en triples), 1 rebot, 2 assistències i 5,6 de valoració en 18:50 són les estadístiques que ha acreditat Bertu en el tercer exercici al club, el primer com a base suplent. Hi va arribar el 2019 amb l’equip a LEB Plata, quan va assolir l’ascens. De fet en seria l’artífex perquè el 83-85 en la pròrroga –forçada per Gerard Sevillano, l’altre jugador que ha estat les tres últimes temporades a l’equip i que malgrat tenir contracte ha de resoldre el seu futur– del que seria l’últim partit del curs, el 8 de març del 2020 a Ponferrada. Aquell diumenge va fer 10 punts (amb dos triples) en la pròrroga en un matx que va tancar amb 20 punts (5/9 triples) i 24 de valoració en 35:18. El base s’ha cuidat molt físicament i alimentària en el darrer tram de la seva carrera i, sense lesions, és un dels únics cinc homes que el darrer curs no s’ha perdut cap partit (34). En els tres anys, són 97 i a més de pujar a l’ACB es queda amb el de la LEB Or i dos guardons de MVP de Lliga Catalana LEB Or que el club ha guanyat.

EL PROTAGONISTA

Vull agrair al club que el 2019 em va permetre acabar la carrera a casa amb la meva gent, i decidir quan retirar-me; és el millor moment

FINS AQUÍ

Tinc moltes ganes de començar aquesta nova etapa i fer-ho aquí encara em fa més il·lusió. Amb Aíto aprendré molt
Albert Sàbat
168
partits
a l’ACB ha disputat Albert Sàbat entre el Casademont (35), la Penya (66) i l’Obradoiro (67)
Patrocini

Marc Gasol, guardonat per la FEB

El president i fundador del Bàsquet Girona és el millor pivot, l’MVP estatal i absolut de LEB Or, categoria en què en 25 partits (20 de lliga i 5 de play-off) acapara sis guardons de millor jugador de la jornada –un és per tota la final a quatre que es va tancar amb l’ascens a l’ACB. En la lliga regular lidera la valoració mitjana (23,45), els rebots (8,6) i és el segon millor des de 6,75 m (30/65, 46,2%). En el cinc ideal escollit per la FEB també hi ha el base de Sant Just Desvern Lluís Costa –puja amb el Granada– i l’aler pivot del Força Lleida Michael Carrera. Jordi Sargatal (Girona) i Gerard Encuentra (Força Lleida) tenen menció d’honor en la categoria de tècnics, en què l’entrenador del campió de la lliga regular, Pablo Pin (Granada), és considerat el millor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)