Lliga femenina

Guanya el món i torna al Born

Lliga Femenina. Anna Cruz, l’única catalana amb un anell de la WNBA al seu palmarès, un altre cop del Barça

Anna Cruz (1,74 m, 1986) és fins ara l’únic fitxatge del Barça CBS per al debut en la Lliga Femenina. L’escorta badalonina arriba al Juan Carlos Navarro procedent del Casademont Saragossa, on l’últim curs hi va acreditar 4,7 punts, 4,7 rebots, 3 assistències i 8,5 de valoració en 23:28 de mitjana en 29 partits. Cruz, l’única catalana que ha guanyat un anell de la WNBA –el 2015 amb les Minnesota Lynx–, arriba amb un palmarès en què també hi ha l’Eurolliga del 2017 amb el Dinamo de Kursk i 8 medalles amb la selecció espanyola femenina. “És com tornar a casa; de petita vaig començar jugant al Barça i suposa tancar el cercle, ara amb quasi 20 anys més i amb més experiència”, diu a Barça TV.

La lliga turca amb el Fenerbahçe i la lliga russa amb el Dinamo de Kursk i el Nadezhda Oremburg, el Burgos, l’Olesa-Espanyol, el Rivas i l’Araski són els clubs pels quals va passar –també amb les Liberty de Nova York als EUA– Cruz abans de fitxar pel Saragossa. “Quan vaig veure que pujaven ho veia com una opció i fins que no em va trucar la Núria [Martínez] no m’ho havia plantejat. I quan m’ho va dir em va fer força il·lusió: soc d’aquí de tota la vida i tot hi acompanya”, diu sobre la seva tornada. “Va ser una etapa molt bonica, vam guanyar una lliga, era molt jove i en l’equip sènior no jugava gaire perquè tenia jugadores de molta qualitat al davant, però en vaig aprendre molt i vaig passar per totes les categories inferiors del Barça i vaig créixer a aquí”, recorda sobre el seu passat blaugrana, en el qual va coincidir amb l’actual directora esportiva del Barça CBS, Núria Martínez. “Hem compartit moltes coses, vam jugar juntes al Barça i la conec des de fa molts anys. I és una mica la que m’ha engrescat.”

L’equip

Júlia Rueda, Lucía Navarro, Carolina Guerrero, Deva Bermejo, Cristina Rakocevic, i les capitanes Itziar Llobet i Marta Canella són les set renovacions anunciades pel Barça CBS, que recupera Ainhoa López un cop recuperada del càncer que se li va detectar el mes de febrer passat. La brasilera Nadia Colhado (1,94 m, 1989), a l’Uni que va guanyar la lliga el 2019 al costat de Núria Martínez i la nord-americana Jolene Anderson (1,75 m, 1986), que ve del Villeneuve i que ha guanyat quatre lligues i quatre copes a Itàlia amb l’Schio i el Venècia, seran les extracomunitàries de la plantilla.

“M’agradaria sumar en tot, tant en atac com en defensa. M’adaptaré al que vulgui l’Isaac [Fernández]”, respon, qüestionada sobre què pot oferir. Del seu rol, indica: “Miraré d’ajudar en tot el que pugui, puc aportar experiència, veterania i potser una mica de calma i ordre quan l’equip ho necessiti.” Sobre les possibilitats de l’equip, indica: “Hem de ser realistes, és el nostre primer any, s’està fent un bon equip, amb jugadores que l’any passat van fer un molt bon paper en la Lliga Challenge i que segurament s’adaptin molt bé a la lliga. El principal objectiu és la permanència però a mi m’agradaria lluitar per coses més grans”.

Campanya

El club blaugrana ja ha obert la campanya d’abonaments per al debut en la Lliga Femenina: els menors de 17 anys, 45 euros; els majors, 90; les localitats a pista, 120, i els VIP, 150, són els preus. El primer partit a casa ha de ser en la jornada 2, contra l’Spar Girona el 12 d’octubre. La presència de l’Uni en l’eliminatòria prèvia de l’Eurolliga impedirà que es pugui jugar aquell dia i l’estrena a casa serà, doncs, contra el Cadí la Seu el 22 d’octubre.

FUTUR

Nadia Colhado i Jolene Anderson, els fitxatges que s’afegiran a Cruz i a les renovacions

PASSAT

8
podis
internacionals i una Eurolliga (2017 amb el Kursk) arrodoneixen el títol del 2015 als EUA.

PRESENT

“Vaig començar al Barça i suposa tancar el cercle, ara amb quasi 20 anys més”, diu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)